Βούλτεψη: Στο Παρίσι ξεμπλοκάρει η διαδικασία με την τρόικα

"Θέλουμε συμφωνία μέχρι 31/12/14"

Βούλτεψη: Στο Παρίσι ξεμπλοκάρει η διαδικασία με την τρόικα

​Στον στόχο της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το τέλος του έτους αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή το ραντεβού της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.

«Γίνεται μια ουσιαστική εκκίνηση με αυτήν τη συζήτηση που θα γίνει στο Παρίσι», είπε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα Fm, επισημαίνοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για «την τελευταία φάση, η οποία περιλαμβάνει και την αξιολόγηση του προγράμματος και τη βούληση όλων, να μπουν οι βάσεις και το πλαίσιο για την επόμενη μέρα».

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αν ��αι στην κυβέρνηση δεν αρέσει η έκφραση «κόκκινες γραμμές», τόνισε πως το όριό της είναι η ανάπτυξη.

«Στόχος είναι να προλάβουμε να κλείσει η συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ουσία είναι συγκεκριμένη: εμείς, πάμε για να την κλείσουμε τη συμφωνία, ώστε να προλάβουμε και την 8η Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα, οι προθεσμίες υπάρχουν και είναι έως το τέλος του χρόνου. Αυτή είναι η δική μας βούληση», κατέληξε.

Μιλώντας στον Real.gr για το ίδιο θέμα, η κ.Βούλτεψη είπε πως «μετά από ένα μπλοκάρισμα που όλοι παρακολουθήσαμε, η διαδικασία ξεκλειδώνει», επαναλαμβάνοντας την σημασία της επίτευξης της συμφωνίας «χωρίς μέτρα που να θέσουν σε κίνδυνο η ανάπτυξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top