Τμηματάρχης του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρέθηκε να έχει δύο πλαστά πτυχία!

Αποκάλυψη του Τ. Τέλλογλου στο Star

Ένας τμηματάρχης του Eλεγκτικού Συνεδρίου βρέθηκε να έχει δύο πλαστούς τίτλους σπουδών, έναν από ίδρυμα με ισοτιμία με ΤΕΙ και έναν από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star!

Όταν ο εργοδότης του (το Δημόσιο) πληροφορήθηκε τα καθέκαστα, ενημερώθηκε και ότι ο υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί τον Απρίλιο του 2014, παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 53 ετών και υπηρετούσε 27 χρόνια!

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν δικαστικός αλλά ως «οικονομολόγος” είχε τοποθετηθεί επίτροπος και ήλεγχε δαπάνες. Ο υπάλληλος αυτός υπηρετούσε ως επίτροπος του Ελεκτικού Συνεδρίου στον δήμο Αθηναίων και στο νομό Δωδεκανήσου.

Με διάταξη που πέρασε πρόσφατα από την Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται να είναι ανακλητέες οι πράξεις τοποθέτησής του συγκεκριμένου υπαλλήλου ως τμηματάρχη και Επιτρόπου που έγιναν με βάση τους συγκεκριμένους παραποιημένους τίτλους σπουδών.

Η ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top