«Τελεία» και παύλα: Το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου είναι γεγονός

Στη Στυλίδα η έδρα του – Ελευθερία, ειρήνη & ηθική-πολιτική αναγέννηση οι αρχές του

«Τελεία» και παύλα: Το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου είναι γεγονός
Να βάλει μια... «τελεία» στην πολιτική ζωή του τόπου θέλει ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο δήμαρχος Στυλίδας παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του με την επωνυμία «Τελεία», το οποίο θα εδρεύει στη Στυλίδα του νομού Φθιώτιδας.

Το σύμβολο του κόμματος είναι μια σπείρα, στο κέντρο της οποίας είναι ένας γαλάζιος κύκλος και δίπλα η λέξη «Τελεία», ενώ -όπως αναφέρεται- οι βασικές αρχές και αξίες του είναι «η ελευθερία, η ειρήνη, η ανάληψη πρωτοβουλιών για πολιτική και ηθική αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό ��αι κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει».

Η επιδίωξη της «τελείας», σύμφωνα με τον κ. Γκλέτσο που είναι ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος, είναι «να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος».

Η ιδρυτική διακήρυξη:

«Το κόμμα εδρεύει στη Στυλίδα του νομού Φθιώτιδας.

Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δε αρχές του είναι αντίθετες σε κάθε ενέρ��εια που αποσκοπεί στη δια της βίας κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος.

Βασικές αρχές και αξίες του κόμματος είναι η ελευθερία, η ειρήνη, η ανάληψη πρωτοβουλιών για πολιτική και ηθική αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.


Η ανάταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που καθιστά τον πολίτη μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπό��ητα. Η ιδέα μιας Ευρώπης ενωμένης, μιας Ευρώπης της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης, μιας Ευρώπης μακριά από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας, μιας Ευρώπης που θα σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών που την απαρτίζουν.

Επιδίωξη του κόμματος είναι να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.

Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων.

Βασική αρχή είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ώστε να σφυρηλατηθεί μια εύρωστη, ικανή και υγιής Ελλάδα.

Για την ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα, για την ΕΛΛΑΔΑ του αύριο,

Για την ΕΛΛΑΔΑ των Τεχνών και του Πολιτισμού,

Για την ΕΛΛΑΔΑ των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανάπτυξης,

Για την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι θέλουμε,

Βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ στο παρελθόν και με όραμα, ελπίδα και σωστό σχεδιασμό προχωράμε στο μέλλον!

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κόμματος

Απόστολος Γκλέτσος» Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top