Θεοδωράκης: Προσβλητική για την Αριστερά η σχέση Τσίπρα-Καμμένου

«Εμείς δεν έχουμε ανάγκη και δεν ψαρεύουμε παλιούς πολιτευτές»

Θεοδωράκης: Προσβλητική για την Αριστερά η σχέση Τσίπρα-Καμμένου
«Η σχέση του Καμμένου με τον κύριο Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της Αριστεράς» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας (Σερρών, Τρίπολης, Αγρινίου και Καβάλας) σε συζήτηση στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του Ποταμιού, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού.

«Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ. Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς. Είναι προσβολή για το χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιλογής των βουλευτών του Ποταμιού, σημείωσε πως «υπάρχουν άνθρωποι εκτός κομμάτων, αξιόλογοι, με τις ίδιες προοδευτικές αρχές και αυτοί θα πρέπει να προωθ��θούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» και κάλεσε όποιον έχει άποψη για το πώς πρέπει να αλλάξει η ζωή στη χώρα να μπει στο topotami.gr ή να καταθέσει εγγράφως κάποιες προτάσεις ώστε «να έχουμε ένα καινούργιο Κοινοβούλιο με άξιους, με δημιουργούς και όχι με παιδιά του κομματικού σωλήνα». Παράλληλα, ξε��αθάρισε ότι το Ποτάμι δεν έχει ανάγκη τους παλιούς πολιτευτές ή κάποιους νέους «που το βλέπουν ως καλή αφορμή για να βρεθούν από το μηδέν στη Βουλή».

Στην ερώτηση σε ποιο εκλογικό σώμα απευθύνεται το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Σε φιλελεύθερους προοδευτικούς ανθρώπους, σε αριστερούς που πιστεύουν στις αλλαγές, αυτό που λέμε μεταρρυθμιστική Αριστερά. Στο Ποτάμι είναι ο κεντρώος κόσμος, είναι αυτοί που έχου�� προδοθεί, που έχουν πιστέψει στον σοσιαλισμό και στη σοσιαλδημοκρατία και πληγώθηκαν».

Απαντώντας στο αν ήρθε για να μείνει στην πολιτική ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Είμαι σαφής και παρότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, εγώ θα το ξαναπώ. Δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι στην πολιτική εάν δε με θέλουν οι πολίτες. Αυτό το κόλπο το χρησιμοποιούν κάποιοι που θεωρούν το εαυτό τους αναντικατάστατο, τους λέει ο κόσμος “φύγε” αλλά αυτοί λένε “όχι, είμαι ακόμα χρήσιμος”, εγώ δεν θα το κάνω! Εάν ο κόσμος δεν θέλει το Ποτάμι ή αν ο κόσμος δεν θέλει τον Σταύρο, ο Σταύρος θα φύγει και γι’αυτό έβαλα ένα τολμηρό όριο στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Είπα ότι αν το Ποτάμι κινηθεί κοντά στο 4 με 5%, δεν θα συνεχίσω». Παράλληλα, τόνισε ότι το μάξιμουμ της παραμονής σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει να είναι η 8ετία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top