Κ. Μητσοτάκης: «Όποιος μονιμοποιήθηκε παράνομα θα φύγει»

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές»

Κ. Μητσοτάκης: «Όποιος μονιμοποιήθηκε παράνομα θα φύγει»

​Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης όσον αφορά στην τύχη όσων δημοσίων υπαλλήλων μονιμοποιήθηκαν παράτυπα, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια του συντάγματος. Ο μόνος λόγος που αντιδρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ με τέτοιο τρόπο, είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να εξαντλήσει την τετραετία. Ο λόγος που έχουμε μπει σε αυτή την προεκλογική συζήτηση, είναι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να πατήσει σε έναν όρο του Συντάγματος για την Προεδρική Εκλογή. Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές. Το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι ένα μη πολιτικό πρόσωπο. Ένας σπουδαίος Έλληνας ή μια σπουδαία Ελληνίδα. Δεν μπορεί βέβαια κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι ένα ενδεχόμενο που από μόνο του, φρενάρει επενδυτικά σχέδια».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι οι επενδυτές φοβούνται καθώς η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς ανεφάρμοστη και σχολίασε:

«Τώρα ακούσαμε και για απόσυρση του χρέους. Το χρέος δεν διαγράφεται, δεν αποσύρεται μονομερώς χωρίς καταστροφικέ�� συνέπειες για τη χώρα».

Τέλος, όσον αφορά στην επόμενη μέρα μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα δανείζεται διακρατικά από τους πιστωτές της θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές, οι οποίες απαιτούν κι αυτές αυτοσυγκράτηση και αλλαγές στα δημοσιονομικά, που όμως θα είναι πλέον Ελληνικές. Θα πρέπει να συνάψουμε ένα μνημόνιο με τους Έλληνες πολίτες και να το υλοποιήσουμε μόνοι μας. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ναι, θα μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές και να φύγουμε από τα μνημόνια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top