Αποχώρησε από την Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Γλέζος

«Δεν θα ερχόμουν αν ήξερα ότι σχεδιάζετε επιτροπή μελέτης και όχι δράσης»

Αποχώρησε από την Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Γλέζος

Εν μέσω διαμαρτυριών αποχώρησε ο Μανώλης Γλέζος από την Διακομματική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε διένεξη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Τζαβάρα, τονίζοντας ότι αν ήξερε ότι πρόκειται για επιτροπή μελέτης, δεν θα συμμετείχε καν: «Δεν θα ερχόμουνα στην επιτροπή, αν ήξερα πως σχεδιάζετε να κάνετε μία επιτροπή μελέτης. Αν παραμείνει έτσι θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Γλέζος κατήγγειλε την κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι δεν ήθελαν τη συνάντηση των μελών της Επιτροπής με την Άνγκελα Μέρκελ, πρότεινε να γίνουν επισκέψεις της Επιτροπής σε ευρωπαϊκά κοινοβούλια και ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

«Και η μελέτη δράση είναι» απάντησε ο κ. Τζαβάρας, ενώ η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε ότι η αποχώρηση Γλέζου από την Επιτροπή οφείλεται στο ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «πολιτικό αντιπερισπασμό» για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη.

«Στη ζωή μου ποτέ δεν έχω κάνει αντιπερισπασμό. Τολμάτε να μου πείτε ότι έκανα αντιπερισπασμό για εθνικά θέματα;» απάντησε έξαλλος ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος την κάλεσε να πάει στο γραφείο του στη Βουλή για να της δείξει πότε έγιναν τα τηλεφωνήματα με τον Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top