Οδικός χάρτης των νέων μέτρων το Μεσοπρόθεσμο

Κατατίθεται αύριο πιθανότατα στη Βουλή

Οδικός χάρτης των νέων μέτρων το Μεσοπρόθεσμο
Αύριο το πρωί το πιθανότερο θα φθάσει στη Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2015-2018, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη των μέτρων που τελικώς θα ληφθούν.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ καθώς η ΕΕ εντοπίζει -στην έκθεση που δημοσίευσε- δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ το 2015, 3,8 δισ. ευρώ το 2016 και 1,9 δισ. ευρώ το 2017 και ζητά νέα μέτρα. Η κυβέρνηση, ωστόσο, απαντά με «όχι» σε νέους φόρους και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το οικονομικό επιτελείο επιμένει ότι τα όποια δημοσιονομικά κενά θα μηδενιστούν με την εφαρμογή των διαρθρωτικών παρεμβάσεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής και ετοιμάζει… αυστηρή δίαιτα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει γενικότερο πάγωμα δαπανών έως και το 2018, ενώ ειδικά για το Δημόσιο, θα προβλέπεται και νέα περικοπή δαπανών -άνω του 1 δισ. ευρώ- με έμφαση στην καταπολέμηση της σπατάλης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top