Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει άλλο Μνημόνιο

��Στη χειρότερη φάση της ιστορίας του το ΠΑΣΟΚ»

Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει άλλο Μνημόνιο
«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ιστορίας του» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως η χώρα δεν θα έχει νέο Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά» και υποστηρίζει ότι η «Ελιά» δεν είναι το άπαν της κεντροαριστεράς. Ο ίδιος, αφήνει αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ: «Υπάρχουν δυνάμεις και πρόσωπα που δηλώνουν ότι ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς αλλά θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουν συμμετοχή στις προκλήσεις και το κόστος συμμετοχής στην κυβέρνηση». Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, χαρακτηρίζει τον Φώτη Κουβέλη «φίλο» και ξεκαθαρίζει πως δεν έχει «κανένα απολύτως προσωπικό ζήτημα μαζί του».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι εάν το ζητούμενο ήταν τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, «θα το είχε εξασφαλίσει με πολλές αποφάσεις αλλά με πολ�� μεγάλο εθνικό κόστος», όπως πχ. την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2013, που όμως -όπως εξηγεί ο ίδιος- θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές και σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Όσον αφορά το Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει: «Δεν θα έχουμε άλλο Μνημόνιο. Φυσικά θα υπάρχουν μηχανισμοί επιτήρησης και μηχανισμοί ελέγχου, οι οποίο όμως ισχύουν για όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η εικόνα του είναι τουλάχιστον αναξιόπιστη, αντιφατική, με χαρακτηριστικά που αγγίζουν το όριο του πολιτικού οπορτουνισμού: «Δηλαδή σε κάθε ακροατήριο κάθε διαφορετικό στέλεχος παρουσιάζει μια διαφορετική θέση».

Ο ίδιος αρνείται να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στους μικροομολογιούχους σημειώνει ότι έχουν απόλυτο δίκιο και πως έγινε προσπάθεια να σωθούν αλλά βρήκε τοίχο από την πλευρά των κρατών-μελών της ευρωζώνης και των θεσμών της τρόικας. Μάλιστα, δε διστάζει να υποσχεθεί λύση: «Σε αυτούς που είναι πραγματικά μικροομολογιούχοι, δηλαδή είναι αποταμιευτές, και αν αντί για ομόλογα είχαν καταθέσεις θα είχαν προστατευμένες καταθέσεις, σε αυτούς πράγματι πρέπει να δώσουμε αυτό που έχασαν επειδή δεν είχαν καταθέσεις αλλά ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου».

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του χρέους, ο κ. Βενιζέλος δέχεται ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά τονίζει ότι δεν είναι η μόνη: «Δημοσιογραφική δεν υπήρχε; Κ��ινωνική δεν υπήρχε; Επιστημονική δεν υπήρχε; Μπορεί κάποιος να πει δεν ήξερε για το έλλειμμα του 2009. Αλλά δεν μπορεί να πει το ίδιο για το χρέος». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top