Υπόθεση Μπαλτάκου: Η επόμενη μέρα σε κυβέρνηση

Πολιτική θύελλα και προβληματισμός στον απόηχο του βίντεο με Κασιδιάρη

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα της αποκάλυψης-βόμβα του βίντεο της συνομιλίας του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με τον πρώτο να υπαινίσσεται χαλκευμένες διώξεις κατά του ακροδεξιού κόμματος.

Η κυβέρνηση ζυγίζει τις πολιτικές παρενέργειες της υπόθεσης με το Μαξίμου να… βράζει με τον κ. Μπαλτάκο που εξέθεσε τον πρωθυπουργό, μιλώντας με εικασίες για τη δράση του κ. Σαμαρά αλλά και υπουργών της κυβέρνησης και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο και σημαντικό θέμα, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής.

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι η συμπεριφορά και τα λόγια του κ. Μπαλτάκου δεν απηχούν την πολιτική και τη δράση της κυβέρνησης και από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη διαφοροποίησή του, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε καμία δουλειά ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης να συνομιλεί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ερωτηματικό για το πόσο «βαθιά» είχαν φτάσει οι επαφές Μπαλτάκου-βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τόσο πριν όσο και μετά τις διώξεις κατά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς για το αν -ενδεχομένως- υπάρχουν και άλλα βίντεο με συνομιλίες του.

Αυτό που είναι βέβαιο, πάντως, είναι ότι στην κυβέρνηση υπάρχει διάχυτη οργή διότι η αποκάλυψη του βίντεο (το οποίο έχει τραβηχτεί πριν από αρκετούς μήνες) σε αυτή τη δεδομένη στιγμή αλλάζει «ύπουλα» την ατζέντα και επισκιάζει τα θετικά μηνύματα από το Eurogroup για την ελληνική οικονομία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top