Γκάουκ: Θέλουμε μια ευημερούσα Ελλάδα. Οι πρώτες επιτυχίες είναι ορατές

Στην Αθήνα ο γερμανός πρόεδρος – Για Κατοχή: «Ηθικό το χρέος μας στην Αθήνα»

Γκάουκ: Θέλουμε μια ευημερούσα Ελλάδα. Οι πρώτες επιτυχίες είναι ορατές
Με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα ο Γερμανός πρόεδρος Γιοαχίμ Γκάουκ.

Ο ίδιος, μιλώντας στην Καθημερινή σημειώνει ότι «όλοι στην Ευρώπη θέλουμε μία ανταγωνιστική, ευημερούσα Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, η οποία να διακρίνει τις προοπτικές της εντός και μαζί με την ΕΕ» και χαιρετίζει «τις πρώτες οικονομικές επιτυχίες που διακρίνονται διστακτικά» στην Ελλάδα.

Ο Γκάουκ τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη και υπογραμμίζει ότι πριν από 10 χρόνια «η Γερμανία ήταν αυτή που θεωρούνταν ως ο ασθενής της Ευρώπης και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παραίνεσαν να κάνουμε θαρραλέα βήματα». Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κάποια σταθερή συνταγή για μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει πως «σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες και όρια αντοχής, υφίστανται διαφορετικές οικονομικές προσεγγίσεις και δεν οδηγεί μόνο ένας δρόμος στον στόχο».

Αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Γιοαχίμ Γκάουκ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βίωσε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μια γερμανική κατοχή ιδιαίτερα βίαιη αλλά τονίζει πως το χρέος της Γερμανίας είναι ηθικό. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top