Πρωτοφανής επίθεση Άδωνη στον Τσίπρα! Τα σκάγια πήραν ��αι την Αγαθοπούλου!

Χαμός πάλι στην Βουλή για τα ...φάρμακα!

Πρωτοφανής επίθεση Άδωνη στον Τσίπρα! Τα σκάγια πήραν και την Αγαθοπούλου!

​Την πίεση του Άδωνη Γεωργιάδη "ανέβασε" η τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για τις τιμές των φαρμάκων στην ολομέλεια της Βουλής, με τον υπουργό Υγείας να εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «μνημείο ανοησίας από τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης» την καταγγελία του κ. Τσίπρα αναφορικά με την μείωση της τιμής σε 17 φάρμακα, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κ. Αγαθοπούλου.

«Δεν κατάλαβα, δεν θα κρίνουμε τι λέει ο Τσίπρας; Ποιος είναι ο Τσίπρας; Ο Πάπας της Ρώμης; Έδωσε συνέντευξη και είπε ότι θα μειωθούν οι τιμές μόνο σε επτά φάρμακα και τελικά μειώθηκαν σε 7.000. Δεν ήξερε τι του γίνεται», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

«Έχουμε μείωση 270 εκατομμυρίων στη δαπάνη φαρμάκων... Το νέο δελτίο τιμών ισχύει μέχρι να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να πουλήσουν με παλιές τιμές. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για τον κόσμο από τις 10 Μαρτίου», πρόσθεσε.

Το επεισόδιο εντάθηκε όταν ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας χαρακτηριστικά, «Ζητήστε και ένα συγγνώμη επιτέλους. Έρχεστε με ύφος εκατό καρδιναλίων. Με πνίγει το δίκιο. Άκουγα τον Τσίπρα να λέει για 17 σκευάσματα. Δεν ξέρει τι του γίνεται με τα φάρμακα».

Από την πλευρά της η κ.Αγαθοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό λέγοντας: «Λέγατε για μείωση τιμών σε 12.000 φάρμακα και μείωση δαπάνης 300 εκατ. Δε�� έγιναν έτσι. Μόνο σε 7.000 φάρμακα μειώθηκαν οι τιμές» και πρόσθεσε ότι «η ασφαλιστική τιμή έχει πέσει όμως η νέα λιανική τιμή δεν έχει μειωθεί πολύ. Έχει αυξηθεί η ιδιωτική εισφορά για το φάρμακο. Θα πρέπει να προστατεύετε την εγχώρια κατασκευή φαρμάκων».
ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top