Φεύγει απογοητευμένος και πικραμένος από την Ιπποκράτους ο Γ.Παναγιωτακόπουλος

«Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ, μεταλλαγμένο προϊόν είναι»

Φεύγει απογοητευμένος και πικραμένος από την Ιπποκράτους ο Γ.Παναγιωτακόπουλος

​Απογοητευμένος και πικραμένος αποχωρεί και επίσημα από το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Φεύγω απογοητευμένος και πικραμένος γιατί μικροί και ανίκανοι πολιτικοί, άθλια «περιβάλλοντα» και υποτελείς «αυλές», ξεριζώνουν την ιστορία μας, βιάζουν τα όνειρά μας, καταστρέφουν τις ελπίδες του λαού μας. Είναι μια δύσκολη μέρα και μια ακόμη πιο δύσκολη απόφαση» αναφέρει με ανοιχτή επιστολή του.

Λίγο πριν κλείσει την πόρτα της Ιπποκράτους, ο κ.Παναγιωτακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για ένα «πολιτικό παραμύθι με τραγικό τέλος».

«Το ΠΑΣΟΚ της δημοκρατικής παράδοσης, των λαϊκών αγώνων, των μεγάλων ανατροπών και αλλαγών ταυτίστηκε με το κόμμα του μνημονίου, τον υποστηρικτή των απολύσεων, τον χειροκροτητή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, της νέας μετανάστευσης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της εργασιακής ζούγκλας. Αυτό όμως δεν είναι ΠΑΣΟΚ! Είναι κάτι άλλο. Αυτό το μεταλλαγμένο προϊόν, μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους κινούν τα νήματα ενός πολιτικού συστήματος «μαριονέτα», δεν είναι χρήσιμο όμως για το λαό» αναφέρει στην ίδια επιστολή και προσθέτει «έκανα μεγάλη προσπάθεια να αντέξω, να πιστέψω ότι αξίζει ο κόπος να δώσουμε άλλη μια μάχη, να ανατρέψουμε ισορροπίες και δεδομένα. Κατάλαβα ότι ζούμε σε ένα παραμύθι. Ένα πολιτικό παραμύθι με τραγικό τέλος και για το λαό και για τη χώρα»

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος στο τέλος της επιστολής σπεύδει να διευκρινίσει ωστόσο πως δεν αποχωρεί από ΠΑΣΟΚ αλλά «από αυτό που σήμερα έχει αυτό το όνομα.»

«Δεν αποχωρίζομαι τους συντρόφους μου. Αποχωρίζομαι το σάπιο καθεστώς που έταξε στόχο της πολιτικής του παρουσίας την διάλυση μιας μεγάλης παράταξης. Δεν προσχωρώ και δεν πρόκειται να ταχθώ πουθενά. Θα είμαι όμως ξανά έτοιμος να προσφέρω κά��ε μου δύναμη, σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κατάντιας, σε κάθε σοβαρή προσπάθεια ανασύστασης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Και ελπίζω ότι δεν θα αργήσει αυτή η μέρα» καταλήγει ο κ.Παναγιωτακόπουλος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top