Δ. Αβραμόπουλος: «Πλησιάζει το τέλος των μνημονίων. Αναγκαία μια μεγάλη συνταγματική αλλαγή»

ΔΕΙΤΕ τι είπε στο 9ο συνέδριο της ΝΔ

​Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με τη σημερινή του ομιλία στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ, στην οποία έκανε θετικές αναφορές στο έργο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Πλησιάζει η ώρα που θα δώσουμε τέλος στα μνημόνια», τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μάλιστα είπε ότι στο νέο κάλεσμα το οποίο απηύθυνε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, «θα είμαστε όλοι ενωμένοι, στρατιώτες στην πρώτη γραμμή».

«Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία για το μέλλον», είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση κατάφερε να ανατάξει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και σήμερα δίνει σκληρό αγώνα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση «με σκληρή δουλειά, σχέδιο και αφοσίωση».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι η εθνική προσπάθεια πρέπει να συνοδευτεί από μια βαθιά τομή, «μια μεγάλη συνταγματική αλλαγή».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Ελλάδα πάσχει στο κράτος. «Η Ελλάδα θα ξαναγίνει κράτος, γιατί εδώ και λίγα χρόνια κυριαρχεί η εντύπωση σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει κράτος», πρόσθεσε.

Επίσης, έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας ότι στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έλειπε ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες μία μορφή.

«Πλέον υπάρχουν δύο ακόμη πορτρέτα. Του Ιωάννη Καποδίστρια και του Κωνσταντίνου Καραμανλή δίπλα στο Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απόφαση για τον αγωγό ΤΑΡ, χαρακτηρίζοντάς την το πρώτο βήμα αποτελεσματικής πολιτικής και εξωστρέφειας, «μέρος του αγώνα της κυβέρνησης για μια Ελλάδα που θα παράγει βιώσιμο πλούτο».

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον πόνο των πολιτών.

«Ήταν αυτό που μας οδήγησε εδώ και είναι δική του ευθύνη να βγούμε από την κρίση» τόνισε, θέτοντας ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

«Σε αυτή τη δύσκολη ώρα χρειάζονται όλοι οι Έλληνες», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε πως τα συμπεράσματα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ θα βοηθήσουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top