Ρουμελιώτης: Μονόδρομος ένα νέο «κούρεμα» για να ανασάνει η Ελλάδα

«Ο Παπανδρέου δεν ήθελε κούρεμα το 2010. Τραγικό λάθος»

Ρουμελιώτης: Μονόδρομος ένα νέο «κούρεμα» για να ανασάνει η Ελλάδα

«Το άμεσο “κούρεμα” του χρέους της Ελλάδας είναι μονόδρομος» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ. Ρουμελιώτης εκτίμησε ότι το νέο «κούρεμα» θα πρέπει να είναι «απαίτηση της Ελλάδας για να ανασάνει η χώρα» και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές ή ακόμη χειρότερα το 2014.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την έκθεση του ΔΝΤ που παραδέχεται λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο υποστήριξε ότι το ΔΝΤ είχε επιφυλάξεις από την αρχή για το πρόγραμμα της Ελλάδας.

Ο ίδιος, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου σημειώνοντας πως δεν ήθελε την αναδιάρθρωση του χρέους σε μια στιγμή που έπρεπε να γίνει: «Ήταν τραγικό λάθος της κυβέρνησης τότε που δεν απαίτησε την απομείωση του ελληνικού χρέους. Το 2010 είχε φτάσει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα και έπρεπε να μειωθεί, παρατήρησε, εκτιμώντας πως το “κούρεμα” δεν θα οδηγούσε την οικονομία σ' αυτή την απίστευτη κρίση».

O κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι δεν είναι πιθανό ένα “κούρεμα” καταθέσεων στην Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας την Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι θα προτιμούσε να βρισκόταν στην ηγεσία του ΔΝΤ ο Στρος Καν τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο της Ελλάδας, τον οποίο δεν άκουσαν»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top