Π. Παναγιωτόπουλος: θωρακίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη νέα δομή τους

Δήλωση μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ

Στη σημασία της έγκρισης από το ΚΥΣΕΑ της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Η Νέα Δομή οδηγεί σε αυτό που λέμε ανασυγκρότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με τι στόχο; Με στόχο να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις πιο δυνατές, με ακόμη μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ, για να θωρακίζεται πλήρως η κυριαρχία, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Πατρίδος μας. Η Νέα Δομή αποτελεί προϊόν μίας συλλογικής προσπάθειας που κράτησε αρκετά χρόνια. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη από αυτούς που προηγήθηκαν και κοιτάξαμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία, δίνοντάς της το ουσιαστικό περιεχόμενο που επιχειρήθηκε από την αρχή» τόνισε.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες, ενώ μειώνονται οι δομές διοίκησης εκεί που δεν χρειάζονται. «Συρρικνώνουμε, δηλαδή, ένα μέρος αυτού που ονομάζεται “στρατιωτική γραφειοκρατία” εκεί που δεν εξυπηρετεί επιχειρησιακούς σκοπούς» επισήμανε.

Με την ευκαιρία της έγκρισης από το ΚΥΣΕΑ της νέας δομής, ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω δημόσιο έπαινο και να πω πολλά ευχαριστώ από την καρδιά μου, στους χιλιάδες άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους Αρχηγούς, τους Στρατηγούς, τους απλούς Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, τους Στρατευσίμους, όλους, οι οποίοι βρέθηκαν το χειμώνα που πέρασε και βρίσκονται κάθε χειμώνα, με τα πόδια μέσα στη λάσπη στον Έβρο, που βρίσκονται τα πλοία μας, που περιπολούν στις μεθοριακές περιοχές των Ελληνικών Θαλασσών, εκεί που βρίσκονται στα αεροπλάνα μας και κάνουν αναχαιτίσεις, τους πιλότους μας» τόνισε.

Ευχαρίστησε επίσης «και όλους αυτούς και όλες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά βρίσκονται στα μετόπισθεν και καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξουν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Γνωρίζουμε, ως Πολιτεία, ότι αυτό που κάνουν, το κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Με περικοπές, με αντιξοότητες».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι εκτός από την έγκριση της νέας δομής, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν μία σειρά από υποπρογράμματα που δεν αφορούν την αγορά νέων οπλικών συστημάτων. «Δεν αγοράζουμε νέα οπλικά συστήματα. Αυτό που γίνεται, όμως, είναι να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να υποστηρίξουμε τα υπάρχοντα συστήματα, είτε σε ανταλλακτικά, είτε σε διαδικασίες τεχνικής υποστήριξης» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top