Ξανανοίγουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας με παρέμβαση Σαμαρά

Παναγιωτόπουλος: εθνική υπόθεση η επαναλειτουργία τους

Ξανανοίγουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας  με παρέμβαση Σαμαρά
Επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Βουλή και την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Υπέρ της τροπολογίας, εκτός από τους κυβερνητικούς βουλευτές, τάχθηκαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η νέα συμφωνία πλαίσιο ανοίγει το δρόμο για τροποποίηση σύμβασης… Να πάρουμε πυραυλακάτους, απαραίτητες για θωράκιση άμυνας στη θάλασσα και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα ναυπηγεία και να συνεχίσουν να υπάρχουν οι θέσεις εργασίες, κοντά στους 1000 εργαζόμενους» ανέφερε κατά την εισήγησή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Πρέπει να υπάρξουν συνθέσεις σε αυτό ο θέμα. Είναι εθνική υπόθεση… Τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε…. Καθήκον μας να τα λύσουμε» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι ο ανάδοχος θα καταβάλλει αμέσως τα δεδουλευμένα και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν κανονικά εργασία τους.

Κατά τη συνάντησή τους με τον Γ. Γ. της Κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ευχαρίστησαν τον ίδιο και τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία τους.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς οι 1000 περίπου οικογένειες των εργαζομένων για την πρωτοβουλία και την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του γ.γ. της Κυβέρνησης κ. Μπαλτάκο να λύσουν το γόρδιο δεσμό με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Μια μονάδα εξαθλιωμένη θα γίνει η ατμομηχανή της χώρας. Εξαρτάται και από εμάς τους εργαζόμενους να τα στηρίξουμε, καλούμε και τους έλληνες εφοπλιστές να τα στηρίξουν» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων .

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top