«Καμπάνα» 305 εκ. ευρώ σε εισπρακτικές και servicers!  

Και πρόστιμο- μαμούθ 337,5 εκατ. ευρώ σε πολυεθνική εταιρεία 

Πέφτουν βροχή τα πρόστιμα σε γνωστές εισπρακτικές εταιρείες και σε διαχειριστές δανείων (servicers)  από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι συγκεκριμένες εταιρείες κατηγορούνται ότι πίεζαν υπερβολικά και μίλαγαν προσβλητικά σε δανειολήπτες, όπως μετέδωσε ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ του Star Γιώργος Παππούς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες - Τι δήλωσε ο Σκρέκας

«O πέλεκυς έπεσε βαρύς». DoValue, QQuant και Cepal «μοιράστηκαν» πρόστιμο 305.000 ευρώ, όχι μόνο για αθέμιτες πρακτικές αλλά και για προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος δανειοληπτών. Ενδεικτικά αναφέρεται τι διαπίστωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου:  Στενό «μαρκάρισμα» σε δανειολήπτες για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ οι δόσεις καταβάλλονταν κανονικότατα, αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ενημέρωση για δοσολόγιο εκκρεμών δανείων, μη ανταπόκριση σε μπαράζ αιτημάτων ρύθμισης, καθυστέρηση ακόμα και στη χορήγηση βεβαίωσης καταβολών. 

Να σημειωθεί ότι μέσα στους τελευταίους 9 μήνες, έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 1,8 εκ ευρώ, για ανάλογες πρακτικές από εισπρακτικές εταιρίες

Πρόστιμο- μαμούθ 337,5 εκατ. ευρώ στη Μondelez

Την ίδια ώρα η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο - μαμούθ σε πολυεθνική που εμπορεύεται σοκολάτες και μπισκότα, πολλά εκ των οποίων κυκλοφορούν και στη χώρα μας. 

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντερ Λάιεν για τις τιμές των πολυεθνικών στην Ελλάδα 

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι η  εταιρεία Mondelez εφάρμοσε παράνομες πρακτικές, όπως περιέγραφε και η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν «παραφουσκωμένες» τιμές για σοκολάτες, μπισκότα και καφέδες στην  Ελλάδα. Το πρόστιμο ξεπέρασε τα 337 εκ ευρώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top