Φορολογικές δηλώσεις: Εντός της εβδομάδας ξεκινά η υποβολή τους

Παράταση εξ αρχής έως τέλη Ιουλίου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις υποβάλουν έως τα τέλη Ιουλίου. 

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση πριν καν ξεκινήσει η υποβολή τους

Για πρώτη φορά φέτος περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, που δεν έχουν άλλο εισόδημα πέρα από μισθούς και συντάξεις, δε θα χρειαστεί να υποβάλλουν οι ίδιοι τη φορολογική τους δήλωση, αλλά η ίδια την εφορία. Ωστόσο καλό θα ήταν να ελέγξουν τα στοιχεία που αναγράφονται προκειμένου να δουν αν υπάρχουν τυχόν λάθη.

Aνατροπή: Nέες ημερομηνίες για φορολογικές δηλώσεις και εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Φέτος επίσης αλλάζει το νέο καθεστώς ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε περίπου 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενος. Έτσι θα υπάρχουν αλλαγές τόσο στα έντυπα της εφορίας, όσο και στις εσωτερικές διαδικασίες, ώστε να συμπληρωθούν σωστά οι νέοι κωδικοί. 

Το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει από νωρίς να δώσει παράταση τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουλίου στην καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης και υποβολής, λόγω καθυστέρησης ανοίγματος της σχετικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top