Η Μαρία Κατσανδρή είναι μια δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό όταν υποδύθηκε την Αλίκη στην επιτυχημένη σειρά «To Καρέ της Ντάμας», με συμπρωταγωνίστριες τις: Τζόυς Ευείδη, Χρύσα Σπηλιώτη και Μαίρη Σταυρακέλη, την περίοδο 1997- 1999.
Μετά από χρόνια απουσίας , επέστρεψε τηλεοπτικά το 2022, με τον ρόλο της γιαγιάς στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», ενώ φέτος υποδύεται την ψυχοκόρη Βιργινία στη σειρά Άγιος Έρωτας.
Μαρία Κατσανδρή: Το βιογραφικό της ηθοποιού
- Γεννήθηκε στο Σικάγο, το 1956
- Μεγάλωσε στην Αθήνα
- Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν
- Τελειώνοντας τη σχολή, εργάστηκε για λίγο στο θέατρο και μετά εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για σπουδές
- Είναι ποδηλάτισσα από το 1984 και μέχρι σήμερα κυκλοφορεί με ποδήλατο
- Στον κινηματογράφο, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη ταινία «Αθήνα», το 1990
- Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε στη σειρά «Τα πέτρινα λιοντάρια» το 1994
- Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές «Εγκλήματα», «10 Λεπτά Κήρυγμα», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές»
- Την περίοδο 2005-2007 εμφανίστηκε στη δραματική σειρά «Δυο μέρες μόνο»
Μαρία Κατσανδρή: Oι τηλεοπτικές σειρές στις οποίες συμμετείχε
- Τα πέτρινα λιοντάρια, 1994 (ΕΤ1)
- Διπλή αλήθεια: Αγνώστου πατρός, 1997 (ΕΤ1)
- Το Καρέ της Ντάμας , 1997 - 1999 (Mega)
- Εγκλήματα ,1998 (ΑΝΤ1)
- 7 θανάσιμες πεθερές: Η χήρα πεθερά ,2004 (Mega)
- Κανείς δε λέει σ' αγαπώ, 2004 (Mega)
- Δυο μέρες μόνο , 2005 (Mega)
- Πάλι Από την Αρχή, 2006 - 2007 (Mega)
- 7 θανάσιμες πεθερές: Η Καλαματιανή πεθερά, 2007 ( Mega)
- Big Bang, 2007 (Mega)
- Μαζί σου , 2007 (Mega)
- Άγρια Παιδιά, 2008 - 2009 (Mega)
- 7 θανάσιμες πεθερές: Η θανάσιμη πεθερά, 2009 (Mega)
- Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα,2013 (Alpha)
- Τρίχες, 2014 - 2015 (ΑΝΤ1)
- Daddy cool, 2016 - 2017 (ΑΝΤ1)
- Αυτή η Νύχτα Μένει, 2022 - 2023 (Alpha)
- Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, 2023 (Alpha)
- Άγιος Έρωτας, 2024 - 2025 (Alpha)
Μαρία Κατσανδρή: Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε
- Ουτοπία, 2004
- Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος, 2005
- @thens blogs, 2007
- Αυστηρώς κατάλληλο, 2008
- Ρισάλτο, 2016
- Η Ανάκριση, 2019
- Arcadia, 2023
Mαρία Κατσανδρή: Oι δύο γάμοι, τα δύο διαζύγια και το κεφάλαιο «παιδί»
Η ηθοποιός έχει κρατήσει την προσωπική και οικογενειακή της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δε γνωρίζουμε τίποτα για την οικογενειακή της ζωή και ποιοι είναι οι άντρες με τους οποίους προχώρησε σε γάμο. Ωστόσο, η ίδια έχει παραδεχτεί πως έχει κάνει δύο γάμους και δύο διαζύγια και πως δεν έχει αποκτήσει παιδιά.
«Θα ήθελα να έχω μια οικογένεια με 12 παιδιά και να φτιάχνω μαρμελάδες. Δεν προέκυψε. Δεν έχουν τον ίδιο δρόμο όλοι οι άνθρωποι, κι εξάλλου πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει. Έχω παντρευτεί δύο φορές με νυφικό. Για μένα ο γάμος είναι σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι ιερό πράγμα, θέλει δουλειά. Όπως ένα λουλούδι αν το αφήσεις απότιστο θα πεθάνει», είχε εξομολογηθεί το 2016 στην εκπομπή «Έτοιμο το πρωινό» στο Epsilon.
Σε πιο πρόσφατη συνέντευξή της, το 2023, στην εφημερίδα Οn time και τη Σάσα Σταμάτη είχε εξομολογηθεί για το ίδιο θέμα: «Ναι, το είχα πει. Δεν πειράζει που δεν έγινε αυτό. Ο Θεός έστειλε κάτι άλλο ή η ζωή ήθελε κάτι άλλο. Ή προφανώς εγώ ήθελα κάτι άλλο».
«Κοιτάξτε, όταν μια γυναίκα δεν έχει ένα δικό της παιδί, έχει, αν θέλει, όλα τα παιδιά δικά της. Δε μου λείπει καθόλου, γιατί έχω σχέση με μικρά παιδιά, έχω πρώτα απ’ όλα βαφτιστήρια, που τα υπεραγαπώ», είχε πει στην ίδια συνέντευξη.
Η απόπειρα βιασμού και οι δουλειές την περίοδο της πανδημίας
Η Μαρία Κατσανδρή έχει μια ιδιαίτερη ηρεμία στη φωνή της και συνάμα μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Ηθοποιός από το Αυτή η νύχτα μένει: «Αποπειράθηκαν να με βιάσουν στα 19!»
Η ίδια είχε πει για τις κακές συμπεριφορές που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας στην εκπομπή Happy Day, το 2022: «Εγώ δεν ήμουν ένα ήσυχο, καλό κορίτσι. Ήμουν ένα άγριο κορίτσι... και έχω δώσει ξύλο. Κλωτσιές, έχω ρίξει κάτω τα γραφεία τους. Μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση, για απόπειρα βιασμού. Τότε ήμουν 19 ετών».
Μαρία Κατσανδρή: «Στο lockdown εργάστηκα ως πωλήτρια ρούχων»
Η ηθοποιός δεν έχει διστάσει να αποκαλύψει πως την περίοδο της πανδημίας είχε εργαστεί ως πωλήτρια ρούχων. «Έχω μια φίλη που έχει καταστήματα ρούχων και μέσα στο lockdown έγινα πωλήτρια ρούχων. Είχα μεγάλη χαρά! Ήταν ρόλος», είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός στην εκπομπή Super Κατερίνα, το 2024.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.