Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση πριν καν ξεκινήσει η υποβολή τους

Όσο καθυστερεί να ανοίξει η πλατφόρμα, τόσο θα παρατείνεται η προθεσμία

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Θεοχάρης / MEGA 

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πριν καν ανοίξει η εφαρμογή, όπως είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Θεοχάρης. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, για κάθε μέρα που θα καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετά την 31η Μαρτίου, θα υπάρξει και παράταση τόσων ημερών. 

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η ημερομηνία που ίσχυε ως τώρα, δηλαδή η 30η Ιουνίου, δεν είναι πια το όριο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα μεταφέρεται μέσα στον Ιούλιο. 

«Δεδομένου ότι, πέρσι ξεκινήσαμε 31 Μαρτίου, ας το πούμε χοντρικά 1η Απριλίου και δεν ξεκινήσαμε την ίδια ημερομηνία φέτος, για τις όποιες μέρες έχουμε πάει μέσα στον Απρίλιο θα δώσουμε προκαταβολικά την προθεσμία πέραν της 30ης Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο να μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις, άρα τις μέρες τις οποίες πήραμε στον Απρίλιο θα τις δώσουμε στον Ιούλιο…», δήλωσε  ο Χάρης Θεοχάρης.

Aνατροπή: Nέες ημερομηνίες για φορολογικές δηλώσεις και εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ

Τα νεότερα δεδομένα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θέλουν το taxisnet να ανοίγει για τις φορολογικές δηλώσεις, το αργότερο έως τις 30 Απριλίου. Μετά το άνοιγμα για τα φυσικά πρόσωπα, θα ακολουθήσει και η έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα λίγο αργότερα. 

Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής τους 

Οι καθυστερήσεις στην υποβολή των δηλώσεων, θα «σπρώξει» πιο πίσω και την πληρωμή του φόρου. Όμως δεν αλλάζει η διαδικασία της πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων στο τέλος Αυγούστου, χωρίς προσαυξήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top