Χατζηδάκης: «Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

Βίντεο Σκάι

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS καταθέτει εντός της εβδομάδας στη βουλή η κυβέρνηση, κόβοντας τις χρεώσεις στο μισό.

POS σε ταξί και λαϊκές αγορές από σήμερα - Υποχρεωτικά σε ακόμα 35 κλάδους

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, το προηγούμενο διάστημα «γκρίνιαζαν» δίκαια τα περίπτερα, τα ταξί και γενικότερα οι επιχειρήσεις, γιατί επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ.

«Αυτές οι προμήθειες θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών)», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στον Σκάι και σημείωσε ότι οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Ακόμα, ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την έναρξη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις. Η προθεσμία, όπως είπε, εκτείνεται φέτος έως τις 31 Ιουλίου και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top