Τα 10 φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος τον Ιανουάριο 

Τι πρέπει να συνυπολογίσουν οι καταναλωτές   

Η πτώση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, η ένταση του ανταγωνισμού που έφερε η καθιέρωση του «πράσινου» τιμολογίου περιλαλμβάνονται στις αιτίες της συγκράτησης τιμών του ρεύματος τον Ιανουάριο, σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι. 

Μητσοτάκης στο Tik Tok: Μειώθηκαν οι τιμές ρεύματος με τα νέα τιμολόγια

Εξέλιξη που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι από 1ης Ιανουαρίου καταργήθηκαν οι οριζόντιες επιδοτήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης. .

Συνοπτικά οι επιδοτήσεις που δίνονταν κατά τη διάρκεια του 2023 είχαν στόχο την συγκράτηση των τιμών κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα ενώ σήμερα, χωρίς επιδοτήσεις οι τιμές ξεκινούν από τα 12,6 σεντς.

Τιμολόγια ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι χρεώσεις του Ιανουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι τα πράσινα τιμολόγια διαμορφώνονται με μαθηματική φόρμουλα ενιαία για όλους τους προμηθευτές και ανακοινώνονται την 1η κάθε μήνα, τα μπλε τιμολόγια είναι σταθερά χωρίς αναπροσαρμογή κατά τη διάρκεια του συμβολαίου και τα κίτρινα ακολουθούν τις διακυμάνσεις των αγορών.

Με αυτά τα δεδομένα τα δέκα φθηνότερα τιμολόγια για τον Ιανουάριο περιλαμβάνουν πράσινα και κίτρινα. Κατά σειρά είναι τα εξής:

Τα φθηνότερα τιμολόγια είναι δύο κίτρινα και πρόκειται για τιμολόγια της ΔΕΗ MyHome 4All στα 12,152 σεντς και της Protergia Value Fair στα 13,28 σεντς.  Στη δεκάδα περιλαμβάνεται και το κίτρινο τιμολόγιο Value Simple της Protergia στα 14,06 σεντς.

Στα πράσινα τιμολόγια τα φθηνότερα είναι της ΔΕΗ (13,63 σεντς), της Ελινόιλ (14,03), της Ήρων (14,05), της NRG (14,12 σεντς),  της Protergia (14,26), της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (14,265) και της Volterra (14,4 σεντς).

Το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο είναι της Ελινόιλ στα 14,9 σεντς.

Οι καταναλωτές πάντως θα πρέπει να συνοπολογίσουν επίσης το πάγιο το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 5 ευρώ το μήνα αλλά υπάρχουν και χαμηλότερες προσφορές, από 1 ευρώ ή και αρκετά υψηλότερες σε μπλε τιμολόγια που ξεπερνούν και τα 50 ευρώ το μήνα. 

Πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη ότι ορισμένα τιμολόγια περιλαμβάνουν εκπτώσεις οι οποίες εξαρτώνται από προϋποθέσεις όπως η έγκαιρη πληρωμή ή η εξόφληση του λογαριασμού με πάγια εντολή. 

Τέλος για όσους έχουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης σημειώνεται ότι χαμηλότερη νυχτερινή χρέωση προσφέρουν η ΔΕΗ και η Ελινόιλ.

Το πανόραμα των τιμολογίων του Ιανουαρίου βρίσκεται στη διεύθυνση https://invoices.rae.gr/oikiako/.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top