Επαγγελματίες: Θα κλείσουμε με το φορολογικό νομοσχέδιο  

Αντιδράσεις και από τους επιστήμονες

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων, μαζί τους και οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και στα τεκμήρια που θα εφαρμοστούν για το εισόδημά τους. 

Μετ’ εμποδίων η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 22/11 

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, πλην όμως η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και προαναγγέλλει μόνο σημειακές αλλαγές. 

«Δεν μπορούμε να εξομειωθούμε εμείς με τους εργαζομένους. Υπάρχουν επιχειρήσεις που παλεύουν για ένα μεροκάματο» δήλωσε στην κάμερα του Star o ιδιοκτήτης εστιατορίου Γιώργος Κουράς, ενώ η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου Πόλυ Τούντα υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο σημαίνει «Κλείσιμο, σφράγισμα» και πρόσθεσε: «Διαλυόμαστε!».   

Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες - Μαζί τους κι ο Κασσελάκης

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες: «Τσουβαλιάζει τους πάντες το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» 

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες συγκεντρώθηκαν ακριβώς μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών όπου στήθηκε και η εξέδρα. Ζητούν πλέον την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και να αρχίσει διάλογος από την αρχή. 

Όχι στην οριζόντια φορολόγηση το αίτημα των επαγγελματιών

«Όχι στην οριζόντια φορολόγηση» το αίτημα των επαγγελματιών

«Τσουβαλιάζει τους πάντες το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και θεωρούμε ότι επί δικαίων και αδίκων γιατί όντως υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις που δεν κάνουν κύκλο εργασιών πάνω από 10.000 ευρώ σε ετήσια βάση» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Νίκος Κουγιουμτζής.  

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ξεκινούν απεργίες ιδιοκτήτες ταξί -συμβολαιογράφοι  

«Χιλιάδες δικηγόροι στο δρόμο σήμερα σε ένα πρωτοφανές μήνυμα. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αντέξουμε άλλο ένα φορολογικό βάρος μετά από 10 χρόνια μνημόνια, δύο  χρόνια covid, δύο χρόνια πληθωριστική κρίση και ενεργειακή. Η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί αυτό το φοροληστρικό νομοσχέδιο το οποίο εμπίπτει επί δικαίων και αδίκων» ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.   

«Ο τζίρος έχει πέσει κατακόρυφα όχι μόνο στο ταξί αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτή τη στιγμή ένας ταξιτζής την ημέρα κάνει τζίρο 60,70 ευρώ, από αυτά τα 35 ευρώ είναι έξοδα , πετρέλαιο, το ΙΚΑ, το ΦΠΑ άρα από τα 70 μένουν τα μισά 30» δήλωσε ο αυτοκινητιστής ταξί Θωμάς Χ. ο οποίος κάλεσε μάλιστα τον αρμόδιο Υπουργό: «Ας έρθει ο κύριος υπουργός να καθίσει στο τιμόνι να δούμε τι είσπραξη θα κάνει». 

 

Κασσελάκης: Ζητάμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια - Αιχμές κατά Κατρούγκαλου και Τσακαλώτου   


Από την συγκέντρωση δεν έλειπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ξεκινώντας από την πλατεία Κοραή περπάτησε  πλάι, πλάι με τους διαδηλωτές ως το υπουργείο Οικονομικών.   

Ο Στ. Κασσελάκης στη συγκέντρωση με αιχμές κατά Γ. Κατρούγκαλου - Ευ. Τσακαλώτου

Ο Στ. Κασσελάκης στη συγκέντρωση με αιχμές κατά Γ. Κατρούγκαλου - Ευ. Τσακαλώτου 

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή,  αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει το μανδύα της φοροεπιδρομής. Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους.  

Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κόμμα Black Friday, με -50% των βουλευτών! 

Με συγγενείς και φίλους έφθασαν οι ταξιδιώτες στα ΚΤΕΛ Κηφισού  

Σήμερα η πιάτσα ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού ήταν άδεια. Υπήρχαν πολλοί επιβάτες οι οποίοι δεν γνώριζαν για την απεργία τους με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να ψάχνουν τρόπο να φθάσουν εδώ. 

«Ευτυχώς που βρήκαμε ένα συγγενή και μας έφερε» δήλωσε επιβάτης στο Star.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top