Έρχεται αύξηση και στην τιμή του φυσικού αερίου 

Αυξήθηκε η τιμή κατά 15,5% στην ευρωπαϊκή αγορά σε μια μέρα!

Οι πολίτες φοβούνται ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία «μαστίγωσε» τους καταναλωτές και στην τιμή του φυσικού αερίου και ήδη ανησυχούν για τις εξελίξεις και στη Μέση Ανατολή, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.   

Ενιαία κριτήρια για επίδομα θέρμανσης σε αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε χθες κατά 15,5% στην ευρωπαϊκή αγορά σε μια μέρα! 

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και οι τιμές του ρεύματος στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα, με τη σημερινή τιμή να διαμορφώνεται στα 136,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Ράλι ανόδου των τιμών στο φυσικό αέριο

Για τον λόγο αυτό τις επόμενες μέρες τα αρμόδια Υπουργεία αναμένεται να ανακοινώσουν επιδοτήσεις για όσους καταναλωτές θερμανθούν με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο,   με τα ίδια κριτήρια που δίνεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Τιμή πετρελαίου: Άρχισε να ακριβαίνει λόγω του πολέμου στο Ισραήλ 

Η άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου θα επηρεάσει και την Ελλάδα

Πηγές από το Υπουργείο Ενέργειας λένε στο Star ότι προφανώς η άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου θα επηρεάσει και την Ελλάδα, αλλά διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας. Οι ταμιευτήρες φυσικού αερίου της χώρας είναι γεμάτοι. 

 Ενεργειακό «σωσίβιο» στην Ελλάδα χάρη στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη 

Το Ισραήλ έκλεισε το κοίτασμα Ταμάρ, λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στην πόλη Ασκελόν,  άρα δεν στέλνει πλέον φυσικό αέριο στην Αίγυπτο,  ώστε από εκεί μετά να μεταφέρεται στην Ευρώπη. 

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και πώς επηρεάζει την τροφοδοσία φυσικού αερίου

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και πώς επηρεάζει την τροφοδοσία φυσικού αερίου 

Μοναδικός σταθερός ενεργειακός πυλώνας στην περιοχή απομένει η Ελλάδα, που με τη Ρεβυθούσα και τον Αμερικανικό «διάδρομο» της Αλεξανδρούπολης, γίνεται κυρίαρχη. 

«Ελληνικός διάδρομος ενεργειακής σταθερότητας»  

Ο ειδικός σε θέματα ενέργειας, Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, δηλώνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star: «Η Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί ως χώρα -   διακομιστής την ενεργειακή  ασφάλεια των συμμάχων της. Αυτό μπορεί να γίνει με ηλεκτρικές διασυνδέσεις και με την έλευση υγροποιημένου αερίου στα τερματικά της και προώθηση αυτού μέσω αγωγών προς τα βόρεια». 

Ο χάρτης με το ενεργειακό σωσίβιο της Ελλάδας

Ο χάρτης με το ενεργειακό «σωσίβιο» της Ελλάδας    

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα καταναλώνουμε περίπου 5 με 6 δις κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο. Στη Ρεβυθούσα αποθηκεύουμε και επαναεριοποιούμε σχεδόν τριπλάσιες  ποσότητες, οι οποίες διοχετεύονται στα Βαλκάνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top