Τιμή πετρελαίου: Άρχισε να ακριβαίνει λόγω του πολέμου στο Ισραήλ 

Οι τιμές με τις οποίες άρχισε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα   

Άρχισαν να αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και τις ανησυχίες για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες αργού πετρελαίου παγκοσμίως. 

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τιμές πετρελαίου - μεταναστευτικό λόγω Ισραήλ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του αργού πετρελαίου (Brent)  αυξήθηκαν σήμερα άνω του  4%, με την τιμή να ανέρχεται περίπου στα 89 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) West Texas Intermediate σημείωσαν αύξηση άνω του 4%, επίσης με την τιμή να ξεπερνά τα 86 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές

Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές  

Eκκένωση της Λωρίδας της Γάζας: Φεύγουν με κάθε μέσο οι Παλαιστίνιοι  

Να σημειωθεί ότι το πρώτο διάστημα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς δεν υπήρξε σημαντική άνοδος στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.      

Η εξήγηση της ανόδου σύμφωνα με επενδυτές βρίσκεται στην ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς ο στρατός του Ισραήλ έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, εν αναμονή μιας  χερσαίας επέμβασης. 

Ερντογάν: Απαράδεκτη η εντολή Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας 

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να ανέβουν κι άλλο στην περίπτωση που η σύγκρουση επηρεάσει τις μεταφορές μέσω της διώρυγας του Σουέζ ή του στενού του Ορμούζ, όπως και στην περίπτωση που επιβληθεί πιο αυστηρό εμπάργκο από τις ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν. 

Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας   

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.  Πέρυσι, την πρώτη μέρα διάθεσης οι τιμές ήταν στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο, η τιμή είχε προκύψει από διπλή επιδότηση από τον προϋπολογισμό και τα διυλιστήρια, που σημαίνει ότι το καύσιμο ήταν πιο ακριβό. 

Ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια Shell

Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν εξετάζει επιδότηση στην αντλία όπως είχε γίνει το προηγούμενο έτος, διεύρυνε όμως τα κριτήρια στο επίδομα θέρμανσης για τις οικογένειες. 

Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά που θα λάβουν 1.300.000 νοικοκυριά

Το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε σήμερα «πρεμιέρα»  με το εύρος της τιμής να κυμαίνεται από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο. Στο 1,395 είναι η τιμή εκκίνησης στις περισσότερες εταιρείες εμπορίας. Οι παραγγελίες είναι λιγοστές καθώς και ο καιρός ακόμα είναι καλός και τιμή είναι τσουχτερή. Ωστόσο, η τιμή αυτή δεν αναμένεται να παραμείνει για πολύ σταθερή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top