ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι μεγαλο - οφειλέτες στο Δημόσιο

Ποιοι χρωστούν ποσά άνω των 150.000 ευρώ σε εφορία και e-EΦΚΑ    

Το φως της δημοσιότητας είδαν το απόγευμα τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, που δεν έχουν καν ρυθμίσει τα χρέη τους, που ξεπερνούν τα 130 δισ. ευρώ.  

Στα «μανταλάκια» βγάζει η ΑΑΔΕ τα ονόματα χιλιάδων μεγαλοοφειλετών

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή και στον e-EΦΚΑ ποσά, άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους.

ΑΑΔΕ: Εντόπισε φοροδιαφυγή 6 εκατ. ευρώ από e-shop με ρούχα και παπούτσια!

Δείτε τα Φυσικά πρόσωπα 

Δείτε τα Νομικά πρόσωπα

Το οξύμωρο είναι πάντως, όπως ανέφερε ο αρχισυντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ του Star Γιώργος Παππούς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τραγόμαλλου, ότι στις σχετικές λίστες συμπεριλαμβάνονται δεκάδες ή εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν χρεωκοπήσει εδώ και χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες είσπραξης είναι ελάχιστες, αν όχι μηδενικές.

Οι λίστες των μεγάλων οφειλετών και τα ποσά που χρωστάνε στο Δημόσιο

Οι λίστες των μεγάλων οφειλετών και τα ποσά που χρωστάνε στο Δημόσιο  

Από το 2019 είχε να δημοσιεύσει η ΑΑΔΕ τις λίστες των μεγάλων οφειλετών, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, αλλά από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτούς που χρωστάνε τα περισσότερα, παραμένουν παλιά ΑΦΜ ποδοσφαιρικών ομάδων, παλιές ΔΕΚΟ, τηλεοπτικά κανάλια που έχουν βάλει «λουκέτο», αγροτικοί συνεταιρισμοί κ.ά.  

Είναι ενδεικτικό ότι στην κορυφή αυτής της μακριάς λίστας των περίπου 17.000 επιχειρήσεων, βρίσκεται χρηματιστηριακή εταιρία, που συνδέθηκε με σκάνδαλο και τα συσσωρευμένα χρέη της ξεπερνούν τα 13 δισ.  ευρώ! 

9.000 φορολογούμενοι χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας! 

Αντίστοιχη είναι η λίστα των περίπου 10.000 φυσικών προσώπων, με... πρωταθλητή χρεών κάποιον φορολογούμενο που φέρεται να χρωστάει πάνω από 1 εκ ευρώ! 

Έρχονται λίστες φοροφυγάδων με τον Προϋπολογισμό

Περίπου 9.000  φυσικά και νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω του 1 εκ ευρώ, χρωστάνε 84 διs. από το σύνολο των 107 διs. ευρώ που λιμνάζουν στις εφορίες. Πόσα από αυτά θα μπορούσαν να εισπραχθούν; Με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, ούτε 15 δισ...

Oι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.
Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων μεγαλοοφειλετών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη νομοθεσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top