Φωτιές: Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Χορηγείται η πρώτη αρωγή για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τη χορήγηση της πρώτης αρωγής προς τους πυρόπληκτους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές του Ιουλίου 2023, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους: Πόσα χρήματα θα δοθούν και πώς   

«Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές έχουμε δώσει αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ και μια σειρά ρυθμίσεων στις επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιά. Αναγνωρίζουμε πλήρως πως οι περιοχές όπως η Ρόδος, έχουν πάθει πραγματική ζημιά από αυτές τις πυρκαγιές. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αναστολές και είδη ισχύουν από σήμερα οι αναστολές πληρωμές στον ΕΦΚΑ. Θα δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε. Δεν θα αφήσουμε το τουριστικό προϊόν της Ρόδου να πάθει ζημιά», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σημειώνεται πως τα μέτρα δεν ισχύουν μόνο για τη Ρόδο αλλά και για άλλες περιοχές που κάηκαν. Υπενθυμίζεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, θα δοθούν:

  • 600€ ως πρώτη βοήθεια σε όσους υπέστησαν ζημιές και 6.00€ σε κάθε νοικοκυριό για την οικοσκευή
  • σε κατοικίες που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινες» θα δοθούν 5.000€ προκαταβολή για ανακατασκευή και στις «κόκκινες» 10.000€
  • το συνολικό κόστος της ανακατασκευής θα καλυφθεί με 80% επιδότηση και  20% άτοκο δάνειο. 

Μέχρι να επισκευαστούν τα κτίρια, θα δίνεται επιδότηση για ενοίκιο ή συγκατοίκηση από 300€ ως 500€. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top