Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι εξαιρούνται από την πληρωμή του

Μέχρι πότε να κάνετε ένσταση εάν δικαιούστε απαλλαγή

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή

Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος δικαιούνται επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που αύξησαν τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Εάν δεν λάβουν σχετικό email από την ΑΑΔΕ έως τις 7 Ιουλίου 2023, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση έως τις 28 Ιουλίου 2023.

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Από σήμερα οι αιτήσεις για έως 2.000 ευρώ

Η ένσταση υποβάλλεται με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Οι ενστάσεις εξετάζονται από Επιτροπή, που θα συσταθεί από τον Γενικό Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων.

Φορολογία: Πώς να κερδίσουν έκπτωση όσοι εργάζονται με μπλοκάκι

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, επί ποινή απαραδέκτου της ένστασης, να συνυποβάλλουν με το ως άνω έντυπο, σε ηλεκτρονική μορφή, όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και στοιχεία για την τεκμηρίωση της ένστασης.

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο οι influencers – Πώς τους «τσακώνουν» για φοροδιαφυγή

Η απόφαση που εκδίδεται από την Επιτροπή Ενστάσεων κοινοποιείται στην επιχείρηση και γνωστοποιείται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο αποστέλλει για τις περιπτώσεις αυτές επικαιροποιημένα στοιχεία στην ΑΑΔΕ.

Γνωστός παρουσιαστής στη φάκα της ΑΑΔΕ - «Ξέχασε» να δηλώσει 400.000 ευρώ

Η ΑΑΔΕ αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις επιχειρήσεις των οποίων η ένσταση γίνεται αποδεκτή. Εάν κατά τον χρόνο λήψης του ηλεκτρονικού μηνύματος από την ΑΑΔΕ, οι δικαιούχοι έχουν ήδη υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου έτους, υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το έτος αυτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top