Μείωση φόρων - αυξήσεις στο Δημόσιο: Τα πρώτα μέτρα που νομοθετούνται

Η σύσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα υπουργεία, από το υπουργείο Οικονομικών. Το απόγευμα προήδρευσε σε μεγάλη σύσκεψη μαζί με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει νομοσχέδιο - σκούπα, με φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες. 

Τις πληροφορίες για τα μέτρα ανακούφισης και όλα όσα έγιναν στο υπουργείο Οικονομικών, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πολιτικός αναλυτής Γιώργος Ευγενίδης ο οποίος  παρακολούθησε τη συνεδρίαση. 

Μητσοτάκης στο Star: Αύξηση μισθών για όλους και μείωση φόρων  

Για μιάμιση ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έλεγε στον έκτο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών με στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο για τον προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων. 

Τα θετικά μέτρα που νομοθετούνται άμεσα

Ένα από τα βασικά αντικείμενα της σύσκεψης ήταν το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί πριν τις διακοπές του Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star σε αυτό θα περιλαμβάνονται τα πρώτα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα θετικά μέτρα για τους πολίτες.

Φορο-νομοσχέδιο: Μείωση φόρων και αυξήσεις στο Δημόσιο

Φορο-νομοσχέδιο: Μείωση φόρων και αυξήσεις στο Δημόσιο   

Ενδεικτικά,  το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο με αυξήσεις μισθών και επιδομάτων, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για ζευγάρια με παιδιά, η μείωση ΕΝΦΙΑ 10% για όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους και το Youth Pass 150 ευρώ για 18άρηδες.

Φορονομοσχέδιο:  Η μείωση ΕΝΦΙΑ και το Youth Pass

Φορονομοσχέδιο:  Η μείωση ΕΝΦΙΑ και το Youth Pass     

Επεκτείνονται Market Pass και Kαλάθι Nοικοκυριού

Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης, στις προγραμματικές  δηλώσεις του πρωθυπουργού  θα ακούσουμε την παράταση του Market Pass και του Kαλαθιού του Nοικοκυριού,  με αναδρομική ισχύ από τις αρχές Ιουλίου.

Νέα κυβέρνηση: Τα πρώτα νομοσχέδια και το Market Pass

Νέες επισκέψεις Μητσοτάκη στα Yπουργεία απο Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός πάντως ετοιμάζεται από τη Δευτέρα να συνεχίσει τις επισκέψεις στα υπουργεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως το Υγείας και το Παιδείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top