ΔΥΠΑ: Επίδομα 400 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Λίγες ημέρες ακόμη, έως τις 3 Ιουλίου, έχουν χρονικό περιθώριο οι εργαζόμενοι να κάνουν αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ μέσω του προγράμματος «Πάω μπροστά» της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης).

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις μέσω ΔΥΠΑ

Το ποσό της επιδότησης ωφελούμενων ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά έως τα 400 ευρώ.

Οι… μετεκλογικές πληρωμές: Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ έως 30 Ιουνίου

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφού οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση του μητρώου ωφελουμένων, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ τους.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης, όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top