Έρχονται ρυθμίσεις-ανάσα για επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια

Τα σχέδια των εταιρειών διαχείρισης μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ

Έρχονται ρυθμίσεις-ανάσα για επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια

Σχέδια για αναδιάρθρωση δανειακών οφειλών με ευνοϊκότερους όρους, στον απόηχο των τελευταίων αυξήσεων στα ευρωπαϊκά επιτόκια, επεξεργάζονται οι εταιρείες διαχείρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λύσεις που εξετάζονται προβλέπουν τη σημαντική μείωση των περιθωρίων κέρδους σε επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια, σε βαθμό που το συνολικό κόστος για τον οφειλέτη να μην ξεπερνά το 5% – 5,5%.

Νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο! 

Πρόκειται για ένα μέτρο που προσομοιάζει με το πρόγραμμα εφαρμογής πλαφόν στα κυμαινόμενα επιτόκια των ενήμερων, ρυθμισμένων ή μη στεγαστικών δανείων, το οποίο ενεργοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στο ύψος των συνδεδεμένων δεικτών αναφοράς, αλλά μέσω του περιορισμού του spread στη ζώνη του 1,5% – 2% το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Στουρνάρας: Στα 60 δισ. ευρώ ανέρχεται ετησίως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!

Η παρέμβαση αυτού του τύπου κρίνεται επιβεβλημένη στην παρούσα συγκυρία για την προώθηση βιώσιμων ρυθμίσεων, δεδομένου ότι οι δείκτες euribor κινούνται πλέον στο 3,3% – 3,5% και θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ και την επερχόμενη νέα αναπροσαρμογή τους τον Ιούλιο.

Σημειώνεται δε ότι εφόσον προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός, θα αφορά τις αναδιαρθρώσεις που θα γίνονται από εδώ και στο εξής και όχι σε υφιστάμενα ρυθμισμένα δάνεια.

Χρέη σε δήμους: Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας σε έως 72 δόσεις

Στα τελευταία προσφέρονται εξατομικευμένες ρυθμίσεις, στη βάση των δυνατοτήτων του οφειλέτη και της τρέχουσας οικονομικής του κατάστασης και μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής, καταβολή μόνο των τόκων για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα ή και μείωση του επιτοκίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top