Dentist Pass: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών

Υποβολή αιτήσεων μέσω του vouchers.gov.gr ανάλογα με τον ΑΦΜ

Tέθηκε σήμερα σε εφαρμογή το Dentist Pass, το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, μέσω του vouchers.gov.gr. Aφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Dentist Pass: Voucher για δωρεάν οδοντίατρο σε παιδιά

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, καθώς και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής υγιεινής, ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

«Ξεκίνησε από χθες το βράδυ το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών.
Είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα»
 ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Dentist Pass: 40 ευρώ ανά παιδί για έλεγχο σε οδοντίατρο

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρέχεται η δυνατότητα για μια σειρά από συγκεκριμένες πράξεις, που επιδιώκουν αφενός να εδραιώσουν την φιλοσοφία της πρόληψης στα παιδιά και στις οικογένειές τους, αφετέρου θα εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον. 

Dentist pass: Σε τι αφορούν οι προληπτικές πράξεις

  1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  2. Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών
  3. Φθορίωση
  4. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας. 

Dentist pass: Τμηματικά οι αιτήσεις σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

Η έναρξη των αιτήσεων των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ως εξής:

  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δε θα κλείνει για τα ΑΦΜ που έχουν προηγηθεί για παράδειγμα την Πέμπτη 25 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, την Παρασκευή 26 Μαΐου τα ΑΦΜ που λήγουν 1,2,3,4 κοκ.

Μητσοτάκης: Η απόφασή του μετά από σχόλιο που διάβασε στο facebook

Η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ), ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023. 

Dentist pass: Ποια η διαδικασία

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο, ενώ το ποσό είναι διαθέσιμο για ένα ημερολογιακό έτος.

Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top