«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Επιδότηση έως και 16.000 ευρώ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποιους αφορά το πρόγραμμα

Τέλος Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του νέου προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» / Βίντεο: Mega

Στα τέλη του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες, οι οποίοι θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία). Για τους αγρότες η επιλογή της μπαταρίας θα είναι προαιρετική.

Επιδότηση θερμοσίφωνα: Πώς θα πάρετε το voucher

Η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει τις 16.000 ευρώ για νοικοκυριά (το 75% της αξίας) και τις 10.000 ευρώ για αγρότες (το 60% της αξίας).

Σπίτι μου: Οδηγός για τα στεγαστικά δάνεια σε νέους για αγορά σπιτιού

Μάλιστα, προβλέπεται και ειδικό μπόνους 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει τις 16.000 ευρώ για νοικοκυριά (το 75% της αξίας) και τις 10.000 ευρώ για αγρότες (το 60% της αξίας)

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Η συνολική επιδότηση μπορεί να φτάσει τις 16.000 ευρώ για νοικοκυριά (το 75% της αξίας) και τις 10.000 ευρώ για αγρότες (το 60% της αξίας) / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση, για μία και μόνο κατοικία -κύρια ή δευτερεύουσα – η οποία διαθέτει ενεργή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή: Ακόμη 105.000 δικαιούχοι - Πώς θα ειδοποιηθούν

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός μπορεί να τοποθετηθεί στη στέγη ή στο δώμα κτιρίου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και στέγαστρα, βεράντες, προσόψεις, σκίαστρα και πέργκολες), σε βοηθητικούς χώρους του κτιρίου ή της αγροτικής έκτασης (π.χ. αποθήκες και χώροι στάθμευσης), ή στο έδαφος.

Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους: Από σήμερα οι αιτήσεις

Όπως εκτιμάται, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top