Πόση θα είναι η κρατική επιδότηση στο ρεύμα για τον Απρίλιο

Σκρέκας: Σε πορεία σημαντικής αποκλιμάκωσης οι τιμές στην ενέργεια

Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί η επιδότηση για το ρεύμα για τον μήνα Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Για τα νοικοκυριά που είναι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος για Απρίλιο – Οι νέες τιμές

«Οι τιμές της ενέργειας βρίσκονται σε φάση σημαντικής αποκλιμάκωσης», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Αναλυτικότερα:

Ράδιο Αρβύλα: Η σάτιρα για το «Καλάθι του Νονού» και η απάντηση Άδωνι

•    Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Νομοσχέδιο για το νερό: Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο 

•    Την ίδια επιδότηση θα λάβουν όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες εφόσον μειώσουν κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

«Οι τιμές της ενέργειας βρίσκονται σε φάση σημαντικής αποκλιμάκωσης», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

«Οι τιμές της ενέργειας βρίσκονται σε φάση σημαντικής αποκλιμάκωσης», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

•    Για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

•    Για τους αγρότες η επιδότηση είναι στα 15 ευρώ.

Η συνολική αξία της επιδότησης είναι 24,4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, οι προμηθευτές ρεύματος ανακοίνωσαν σημαντικά χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο Ενέργειας και τη διεθνή αγορά.

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσεπως η μόνη λύση για μόνιμη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι η πράσινη μετάβαση και ανήγγειλε δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Επιδότηση έως 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Πρόκειται για το νέο Εξοικονομώ 2023, με ενισχύσεις για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών, και το Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους που εντάσσεται στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκαν τα προγράμματα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες (100 εκατ. Ευρώ) και για φωτοβολταϊκά στη στέγη (200 εκατ. Ευρώ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top