Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού»

Τι θα περιλαμβάνουν

Πότε θα ξεκινήσει το «πασχαλινό Καλάθι» και ποια είδη θα περιλαμβάνει- βίντεο από ΕΡΤ

Ανακοινώσεις θα κάνουν σήμερα ο  υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γ.γ Προστασίας του Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος σχετικά με το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ και το «καλάθι του νονού» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αυγά.

«Πασχαλινό καλάθι» και «Καλάθι του νονού»: Τι θα περιλαμβάνουν

Όσον αφορά στο «καλάθι του νονού/ας», θα λειτουργήσει αντίστοιχα με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες για τις αγορές των νονών στα βαφτιστήρια τους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκφράζει ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία του «καλάθιού του νοικοκυριού», που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με τους καταναλωτές να επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις προσφορές του.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι επαφές για συγκράτηση τιμών στην πασχαλινή αγορά, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά του κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές και να βοηθήσουμε τον κόσμο να αγοράσει για το πασχαλινό τραπέζι όσο γίνεται καλύτερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης.

Έκλεισε η τιμή του μπακαλιάρου για την 25η Μαρτίου – Ξεκινά κάτω από 5 ευρώ

Προανήγγειλε, μάλιστα προσφορά στον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου, που είναι το παραδοσιακό έδεσμα αυτής της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top