Market pass: Πότε κλείνει η πλατφόρμα; - Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι;

Η άυλη ψηφιακή κάρτα με τα χρήματα του Market Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε λαϊκές αγορές, αρκεί οι έμποροι να έχουν POS - Βίντεο από STAR

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αιτήσεις του market pass, καθώς οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και αύριο, 15/03, οπότε και κλείνει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr. 

Market Pass: Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και τα e-shop

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει το δεύτερο πακέτο πληρωμών με διπλή ή τριπλή δόση, καθώς ήδη έχουν λάβει τα χρήματα τους όσοι υπέβαλαν αίτηση τον Φεβρουάριο, ενώ στις 20 Μαρτίου πρόκειται να πληρωθούν όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέσα στον Μάρτιο. Μάλιστα, η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο και οι πληρωμές που θα ακολουθήσουν για τους αντίστοιχους μήνες είναι: 3 Μαΐου 2023, 3 Ιουνίου 2023 και στις 3 Ιουλίου 2023.

Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό προτιμούν οι περισσότεροι δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι - σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεση το Υπουργείο Οικονομικών - οι περισσότεροι δικαιούχοι προτιμούν κατάθεση της ενίσχυσης στον τραπεζικό λογαριασμό. Πιο συγκεκριμένα περίπου τρεις στους τέσσερις επέλεξαν τον συγκεκριμένο τρόπο κατά τον πρώτο γύρο πληρωμών. 

Market Pass: Πώς θα ενεργοποιήσετε την άυλη κάρτα και το NFC

Μάλιστα, πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του Market Pass. Πάντως, όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό μέχρι κι αύριο οπότε και λήγει η προθεσμία, θα λάβουν το επίδομα στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ στις 3 Μάϊου θα λάβουν την ενίσχυση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Τα ποσά

Υπογραμμίζεται ότι το ύψος της επιδόματος που λαμβάνει ένα νοικοκυριό που δικαιούται market pass ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, ποσοστό που μεταφράζεται σε 220 ευρώ για ένα μονομελές νοικοκυριό κι αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενώ το ανώτατο όριο είναι τα 1.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η ενίσχυση που πρόκειται να λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ. Ένα ζευγάρι θα λαμβάνει 32 ευρώ, μία οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ, ενώ με δύο παιδιά 52 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top