Τράπεζες: Ήρθαν τα πακέτα για φθηνότερες συναλλαγές – Ποιους συμφέρουν

Πώς εξασφαλίζουν εξοικονόμηση έως 44 ευρώ τον μήνα

Απατεώνες προσπαθούν μέσω ψεύτικων email από οργανισμούς και τράπεζες να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες, μέσω της κλοπής προσωπικών κωδικών τους / Βίντεο: Mega

Εξοικονόμηση, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 44 ευρώ τον μήνα, εξασφαλίζουν τα νέα πακέτα συναλλαγών που προωθούν οι τράπεζες.

Τα πακέτα φθηνότερων συναλλαγών πιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός συγκεκριμένου αριθμού τραπεζικών εργασιών, όπως η πληρωμή λογαριασμών ή η μεταφορά χρημάτων μεταξύ τραπεζών εντός Ελλάδος, με μηνιαία χρέωση του λογαριασμού του πελάτη αντί της τιμολόγησης κάθε υπηρεσίας ξεχωριστά. 

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό μοντέλο τιμολόγησης των τραπεζικών εργασιών που βασίζεται στη λογική της μηνιαίας προμήθειας αντί της αποσπασματικής χρέωσης κάθε συναλλαγής και το οποίο εξυπηρετεί τους χρήστες του internet ή mobile banking ή όσους θέλουν να μπουν περισσότερο στη λογική των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Πόθεν Έσχες: Δε θα προσκομίζουμε πλέον βεβαιώσεις από τράπεζες

Το κόστος των πακέτων, που διαθέτουν σήμερα οι τράπεζες, ξεκινάει από 2 ευρώ τον μήνα για τα πιο απλά πακέτα και φθάνει έως και τα 10 ευρώ τον μήνα.

Πλειστηριασμοί: Αυτή είναι η απόφαση – «πράσινο φως» του Αρείου Πάγου

Με βάση τους υπολογισμούς των τραπεζών, η λογική αυτή οδηγεί σε έως και 4 φορές εξοικονόμηση χρημάτων τον μήνα για κάποιον που κάνει χρήση όλων των υπηρεσιών και συμφέρει καθώς συνοδεύεται με υπηρεσίες που δημιουργούν αξία στον πελάτη, όπως π.χ. η δωρεάν συνδρομή μιας πιστωτικής κάρτας, που σήμερα επιβαρύνεται με κόστος από 25-50 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με τα προνόμια που έχει κάθε κάρτα.

Τα πακέτα των τραπεζών για φθηνότερες συναλλαγές

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Eurobank που λανσάρει πιλοτικά το πακέτο συναλλαγών «My Blue Advantage», το οποίο με μόλις 0,60 ευρώ τον μήνα προσφέρει 1 πάγια εντολή για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών –όσο περίπου δηλαδή το κόστος μιας πάγιας εντολής– σε συνδυασμό με την έκδοση χρεωστικής κάρτας δωρεάν για 5 χρόνια, τη χρήση του λογαριασμού σε άλλη τράπεζα για την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής, εκπτώσεις σε μεγάλους εμπόρους κ.ά.

Πώς αποσπούν χρήματα οι hackers από τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Με κόστος μεταξύ 2-5 ευρώ τον μήνα τιμολογείται το πακέτο συναλλαγών με την επωνυμία «Value» της Εθνικής Τράπεζας, που δίνει τη δυνατότητα συγκεκριμένου αριθμού εμβασμάτων –1 ή 2– σε τράπεζα του εσωτερικού, δυνατότητα δωρεάν ενός εισερχόμενου εμβάσματος, 1 δωρεάν πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζας, έκπτωση 1 μονάδας στο επιτόκιο αγορών κ.ά.

Αποζημίωση στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

Το πακέτο συναλλαγών «εξόφΛΥΣΗ» που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, εξασφαλίζει με κόστος από 10-25 ευρώ τον χρόνο έως 50 πληρωμές λογαριασμών ετησίως μέσω winbank.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top