Τέμπη: Τι ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις η Hellenic Train  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων, τραυματίες και επιβάτες γενικά της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούσθηκε με άλλη στα Τέμπη από τη Hellenic Train, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Αν και υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων, η ανακοίνωση αναφέρεται σε τήρηση οικειοθελώς, όσων προβλέπονται στο άρθρο 13.3. του Κανονισμού της ΕΕ,  για πλήρη ικανοποίηση συγγενών θυμάτων, τραυματιών και επιβατών, παρά την Υπουργική Απόφαση του 2019 για εξαίρεση της σχετικής υποχρέωσης μέχρι το 2024.   

Συγκλόνισε ο Ιερώνυμος για τα Τέμπη: Η Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε νωρίτερα 

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: 

Hellenic Train: Η ανακοίνωσή της για τον αριθμό των επιβατών

«Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:
 
• Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007(https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:315:0014:0041:el:PDF)
 
• Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξη που μπορεί να παράσχει
 
Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.
 
Για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, παρακαλούμε καλέσατε στην τηλεφωνική γραμμή 212 000 2548.
 
Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και την υποβολή απαραίτητων εγγράφων, παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση claims@hellenictrain.gr».

 
 

Τι προβλέπουν τα άρθρα 11 και 13 που αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας 

 

Στα άρθρα τα οποία επικαλείται η εταιρεία αναφέρεται:  

Άρθρο 11

Ευθύνη για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου και με την επιφύλαξη του εφαρμοστέου εθνικού δικαίου που χορηγεί στους επιβάτες περαιτέρω αποζημίωση για ζημία, η ευθύνη των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους διέπεται από τον τίτλο IV κεφάλαια Ι, ΙΙΙ και IV, και από τους τίτλους VI και VII του παραρτήματος Ι.

Άρθρο 13 Προκαταβολές 

1. Εάν επιβάτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί, η σιδηροδρομική επιχείρηση του άρθρου 26 παράγραφος 5 του παραρτήματος Ι, πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωσης, να προκαταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών ανάλογα με την προκληθείσα ζημία.

2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1, η προκαταβολή δεν είναι κατώτερη των 21 000 ευρώ ανά επιβάτη σε περίπτωση θανάτου. 

3. Η προκαταβολή δεν συνιστά αναγνώριση ευθύνης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό καταβληθεί στη συνέχεια με βάση τον παρόντα κανονισμό αλλά δεν είναι επιστρεπτέα, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η προκληθείσα ζημία οφειλόταν σε αμέλεια ή σφάλμα του επιβάτη ή εάν ο αποδέκτης της προκαταβολής δεν ήταν ο δικαιούχος της αποζημίωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top