Market Pass: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα - Αναλυτικά τι ισχύει

Πώς θα πάρετε τα χρήματα της επιδότησης

To ρεπορτάζ του Mega για το Market Pass

Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει η έναρξη αιτήσεων για τη χορήγηση του Market Pass. Η επικρατέστερη ημερομηνία για τo άνοιγμα της πλατφόρμας είναι η 22η Φεβρουαρίου.

Market Pass: Ανοίγει στο gov.gr η πλατφόρμα – Πώς κάνετε αίτηση

Όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης σε: σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Τα δύο νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, είτε στα ΚΕΠ. Οι αιτήσεις θα καταχωρούνται μέχρι 15/3, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί εφόσον ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα.

Για την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά θα χρειαστούν:

  • Κωδικοί Taxisnet
  • αριθμός κινητού
  • email
  • ΙΒΑΝ (για κατάθεση σε λογαριασμό)
  • Δικαιολογητικά δε θα χρειαστούν

Η ενίσχυση θα αφορά το σύνολο νοικοκυριού (όχι μεμονωμένα), ακόμα και τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν επιδοτούνται επιπρόσθετα.

Καλάθι Νοικοκυριού: Αυτά είναι τα προϊόντα στο Καλάθι της Σαρακοστής

Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι εξάμηνη (Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023) και η μηνιαία επιδότηση θα κυμαίνεται από 22 € έως 100 € (Έως 600 € 6μηνο).

Market pass: Πώς θα πάρετε τα χρήματα της επιδότησης

Με δύο τρόπους θα μπορούν να παραλάβουν οι δικαιούχοι το ποσό της επιδότησης για αγορές, είτε μέσω ψηφιακής κάρτας είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού. 

Στην πρώτη περίπτωση, θα καταβληθεί το 100% της επιδότησης. Ειδικότερα, για αιτήσεις έως 28/2, η πληρωμή θα γίνει στις 3 Μαρτίου, ενώ για αιτήσεις από 1/3 έως 15/3, η πληρωμή θα γίνει στις 20 Μαρτίου. Αυτές οι πληρωμές θα αφορούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου.

Οι επόμενες πληρωμές θα γίνονται στις αρχές κάθε μήνα. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στην ψηφιακή κάρτα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τα τέλη Αυγούστου.

Στην περίπτωση κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% της επιδότησης. Ειδικότερα, για αιτήσεις έως 28/2, η πληρωμή θα γίνει στις 3 Μαρτίου, ενώ για αιτήσεις από 1/3 έως 15/3, η πληρωμή θα γίνει στις 20 Μαρτίου. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η καταχώριση του λογαριασμού ΙΒΑΝ.

Οι πληρωμές θα αφορούν το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου, ενώ για το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου, η πληρωμή θα γίνει στις 3 Μαΐου.

Με τα χρήματα που θα κατατεθούν στον λογαριασμό, δεν απαιτούνται αγορές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό.

Market Pass: Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Ετήσιο εισόδημα 2021 (δηλώσεις 2022)

  • Άγαμος: Έως 16.000 €
  • Έγγαμοι – μονογονεϊκές: 24.000 €
  • για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 €

Αξία ακινήτων (ΕΝΦΙΑ 2022):

  • Άγαμοι: Έως 250.000 €
  • Έγγαμοι – Μονογονεϊκές: Έως 400.000 €
  • Άγαμοι: Αγορές 220 €/μήνα: Επιδότηση 22 € (132 € 6μηνο)
  • Έγγαμοι χωρίς παιδιά – Μονογονεϊκή 1 παιδί: Αγορές 320 €/μήνα: 32 € (192 € 6μηνο)
  • Έγγαμοι με 1 παιδί – Μονογονεϊκή 2 παιδιά: Αγορές 420 €/μήνα: Επιδότηση 42 € (252 € 6μηνο)
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά – Μονογονεϊκή 3 παιδιά Αγορές 520 €/μήνα: Επιδότηση 52 € (312 € 6μηνο)
  • Έγγαμοι με 3 παιδιά: Αγορές 620 €/μήνα: Επιδότηση 62 € (372 € 6μηνο)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top