Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

Ένα στα τρία νοικοκυριά σε πόλεις δαπανά άνω του 40% του εισοδήματος

Ακίνητα στη Συγγρού

Στην πρώτη θέση της λίστας με την υπερβολική επιβάρυνση του κόστους στέγασης των νοικοκυριών, σε σχέση με το εισόδημά τους, βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, το 32,4% των ελληνικών νοικοκυριών στις αστικές περιοχές είναι αναγκασμένο να πληρώνει περισσότερο από το 40% του εισοδήματός του για κόστος στέγασης.

Κοινωνική Αντιπαροχή: 2.500 νέοι σε σπίτια με χαμηλό ενοίκιο

Αρκετά πιο κάτω βρίσκεται η Δανία (με το 21,9% των νοικοκυριών σε αντίστοιχη θέση) και στην τρίτη θέση η Ολλανδία (με ποσοστό 15,3%).

Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

Στον αντίποδα, οι πόλεις της Λιθουανίας, της Μάλτας και της Ουγγαρίας κατέγραψαν τα χαμηλότερα ποσοστά (1,6%, 2,9% και 3,1% αντίστοιχα).

Αγοράστε καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου με έκπτωση 80%

Ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώθηκε το 2021 στο 10,4% του πληθυσμού της ΕΕ στις πόλεις, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις αγροτικές περιοχές ήταν 6,2%.

Το 32,4% των ελληνικών νοικοκυριών στις αστικές περιοχές είναι αναγκασμένο να πληρώνει περισσότερο από το 40% του εισοδήματός του για κόστος στέγασης / Πηγή πίνακα: Eurostat

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Σημειώνεται πως ως ποσοστό υπερβολικής επιβάρυνσης του κόστους στέγασης ορίζεται το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά που δαπανούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για στέγαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top