Καλάθι του νοικοκυριού: Μπαίνουν περισσότερα επώνυμα προϊόντα στη λίστα

Ένας στους δύο καταναλωτές παίρνει προϊόντα από το «καλάθι» πλέον

Καλάθι του νοικοκυριού: Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο δημιουργίας και άλλων εποχικών καλαθιών, με προϊόντα για την Σαρακοστή και το Πάσχα / Βίντεο: ΑΝΤ1

Περισσότερα επώνυμα προϊόντα θα ενταχθούν, όπως όλα δείχνουν, στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Όπως τόνισε προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, οι βιομηχανίες ζητούν με έμφαση να ενταχθούν στο καλάθι και επώνυμα προϊόντα καθώς έχουν χάσει μεγάλο μερίδιο αγοράς λόγω των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, που κυριαρχούν στο «καλάθι».

Καλάθι του Νοικοκυριού: Ετοιμάζεται και Καλάθι της Σαρακοστής

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η συμμετοχή ενός τουλάχιστον επώνυμου προϊόντος σε κάθε μία από τις 51 κατηγορίες του «καλαθιού του νοικοκυριού». Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στο τέλος της εβδομάδας σε συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών. 

Mε μεγάλες αυξήσεις στα είδη διατροφής μπήκε το 2023   

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η συμμετοχή ενός τουλάχιστον επώνυμου προϊόντος σε κάθε μία από τις 51 κατηγορίες του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Σημειώνεται πως όταν ξεκίνησε το «καλάθι» δεν τέθηκε κανένα όριο στην αναλογία επώνυμων και προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που θα συμμετέχουν, με πολλά σούπερ μάρκετ να μετέχουν με πολλά επωνυμα προϊόντα στον μηχανισμό.

Αυξάνονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ - Ποια προϊόντα θα είναι ακριβότερα

Λόγου του ανταγωνισμού, όμως, αρκετές αλυσίδες επέλεξαν να αυξήσουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να εμφανίσουν «καλάθια» με χαμηλότερη αξία.

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώθηκε ή παρέμεινε σταθερή τη τιμή στο 94% των προϊόντων

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αγορές τροφίμων της χώρας.ανακοίνωσαν τις νέες λίστες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Market Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα τροφίμων

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την 11η εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού», από 833 προϊόντα 55 (7%) ανέβηκαν, 52 (6%) μειώθηκαν και 726 (87%) παρέμειναν σταθερά. Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις είναι μόνο σε νωπά προϊόντα.

Νέες ανατιμήσεις: Αυξήσεις – «φωτιά» σε πολλά προϊόντα

Οι ανανεωμένες λίστες των σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα έχουν ισχύ έως και τις 17 Ιανουαρίου 2023.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το νέο «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο ισχύει έως τις 17 Ιανουαρίου, εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top