Αυξάνονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ - Ποια προϊόντα θα είναι ακριβότερα

Απορρυπαντικά, σαμπουάν και πάνες θα «τσιμπήσουν» έως 30% στο ράφι

Έως 30% αναμένεται να «τσιμπήσουν» αρκετά βασικά είδη τον Ιανουάριο / Βίντεο: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Για νέες αυξήσεις σε βασικά είδη ετοιμάζονται οι επιχειρήσεις, παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, που καταγράφεται.

Με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλές επιχειρήσεις είχαν επιλέξει το προηγούμενο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) να απορροφήσουν μέρος του κόστους που επωμίστηκαν με αποτέλεσμα να μην περάσουν στην κατανάλωση τις αυξήσεις.

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Ξεκίνησαν με το νέο σύστημα

Ωστόσο, το άτυπο «μορατόριουμ» έφτασε στο τέλος του και ήδη έχουν ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες του 2023 να ανεβάζουν τις τιμές τους στα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.

Κατώτατος μισθός στα 770-780 ευρώ από 1η Απριλίου

«Είναι ανατιμήσεις που έχουν να κάνουν με όλη την αύξηση του πληθωρισμού το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το τελευταίο τρίμηνο δεν είχαμε καθόλου ανατιμήσεις και όλη η πίεση η πληθωριστική, που μαζεύτηκε σε διάφορα προϊόντα Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αποτυπώνεται στις αυξήσεις που θα κάνουν οι εταιρείες και κάνουν τον Ιανουάριο. Θα έλεγα ότι έχουμε μια μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 7%» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο  Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Νέες ανατιμήσεις: Αυξήσεις – «φωτιά» σε πολλά προϊόντα

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών εκτιμά πως εντός του Ιανουαρίου έρχονται αυξήσεις που φτάνουν το 30% σε απορρυπαντικά και σαμπουάν και σε βρεφικές πάνες και το 20% σε δημητριακά

Καλάθι του Νοικοκυριού: Ετοιμάζεται και Καλάθι της Σαρακοστής

Όσο αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού, αυτό θα κρατήσει όσο χρειαστεί, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν μπορεί να είναι ένα μόνιμο μέτρο, αλλά αποτελεί έναν έκτακτο μηχανισμό για τον πληθωρισμό.

Καλάθι του νοικοκυριού: Καλάθι φούρνου και κρεοπωλείου από Ιανουάριο

Το Ανάπτυξης παραδέχεται αυξήσεις ως 10% σε γαλακτοκομικά, κρέας, απορρυπαντικά με την έναρξη της χρονιάς. Τον τόνο τον ανατιμήσεων τον δίνουν τα 3 «F»: Feed (Ζωοτροφές), Fertilizers (Λιπάσματα), Fuel (Καύσιμα). Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν αύξηση 35,8% στην ενέργεια, 25% στις ζωοτροφές και 56,8% στα λιπάσματα. 

Ποια προϊόντα θα «τσιμπήσουν» έως 30% στο ράφι

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών, οι αυξήσεις στο ράφι αναμένεται να είναι… τσουχτερές.

Αυξήσεις - σοκ στη φέτα: Εκτινάχθηκε η τιμή της ως τα 15 ευρώ!

Συγκεκριμένα, εκτιμά πως εντός του Ιανουαρίου έρχονται αυξήσεις που φτάνουν το 30% σε απορρυπαντικά, σαμπουάν και σε βρεφικές πάνες και το 20% σε δημητριακά.

Παράλληλα, κατά 18% θα ακριβύνουν τα τυριά, κατά 14% το ρύζι και κατά 8% το βρεφικό γάλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top