Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Γιατί φέτος δε θα έχουμε προσφορές-«μαϊμού»

Πρόστιμα-μαμούθ για όσους κάνουν εικονικές εκπτώσεις

Το τέλος των προσφορών-«μαϊμού» φιλοδοξεί να βάλει η κυβέρνηση με τον νέο νόμο που ισχύει για τις εκπτωτικές περιόδου.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ένα κατάστημα δεν είναι απλά υποχρεωμένο να αναγράφει την αρχική ή προηγούμενη τιμή και την έκπτωση. Στο ταμπελάκι θα πρέπει να αναγράφεται ως αρχική τιμή η πιο χαμηλή τιμή των τελευταίων 30 ημέρων.

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Ξεκίνησαν με το νέο σύστημα

«Θέλουμε να αποφύγουμε τις περιπτώσεις εκείνες που κάποιοι έμποροι ανέβαζαν την τιμή προχθές ή μια βδομάδα πριν, για να την κατεβάσουν σήμερα στην τιμή που είχαν πριν από 10 μέρες», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι στις φετινές εκπτώσεις δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις-«μαϊμού».

Εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα  - Οι συμβουλές προς τους καταναλωτές

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Στο ταμπελάκι με την τιμή θα πρέπει να αναγράφεται ως προηγούμενη ή αρχική τιμή η χαμηλότερη τιμή που είχε αυτό το προϊόν τις τελευταίες 30 ημέρες

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κάποιος καταναλωτής, έχοντας κάνει έρευνα αγοράς, διαπιστώσει ότι κάποιος έμπορος προσπαθεί να λειτουργήσει παραπλανητικά κατά την διενέργεια των εκπτώσεων,  θα μπορεί να προχωρήσει σε ηλεκτρονική καταγγελία στον σχετικό ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου κατόπιν να ελεγχθεί το κατάστημα από κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς), που θα επιβάλλουν αμέσως το ανάλογο πρόστιμο.

Αυξάνονται οι τιμές στα σούπερ μάρκετ - Ποια προϊόντα θα είναι ακριβότερα

Σημειώνεται πως τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ  και μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Κατώτατος μισθός στα 770-780 ευρώ από 1η Απριλίου

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το λιανικό εμπόριο περιμένει υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για το επόμενο δίμηνο.

«Ξεκινάμε τις χειμερινές εκπτώσεις του 2023 με στόχο να ανακτήσουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε τον τζίρο των 5,5 δισ. ευρώ του πρώτου διμήνου του 2019», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top