ΔΕΗ: Φθηνότερο το ηλεκτρικό ρεύμα τον Δεκέμβριο

Μειωμένες κατά 8% έως 10% οι χρεώσεις του ρεύματος

Μειωμένες οι τιμές του ρεύματος κατά 8% έως 10% θα είναι σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα στα τιμολόγια του Δεκεμβρίου / Βίντεο Mega

Μειωμένες κατά 8% έως 10% σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να είναι οι ανταγωνιστικές χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος του Δεκεμβρίου.

Νέες διευκολύνσεις πληρωμών από τη ΔΕΗ

Νέες χαμηλότερες χρεώσεις για τα τιμολόγια στο ρεύμα, που θα αφορούν στον μήνα Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η ΔΕΗ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πάροχοι ρεύματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει στην ανακοίνωση των επιδοτήσεων οι οποίες και αυτές θα είναι ελαφρά χαμηλότερες, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν σε κάτι τις τελικές χρεώσεις στο ρεύμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές. 

Έτσι η τιμή της KWh εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα επίπεδα των 15,9 λεπτών, για χρεώσεις έως και 500 KWh τον μήνα.

Μειωμένες οι τιμές του ρεύματος κατά 8% έως 10% θα είναι σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα τα τιμολόγια του Δεκεμβρίου / Φωτογραφία Pexels

Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται ακόμη περισσότερο να υπάρξει «αιμορραγία» από τον κρατικό κορβανά, αφού σχεδόν το σύνολο της επιδότησης θα προέλθει από τα χρήματα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. 

Η χονδρική τιμή του ρεύματος τις τελευταίες ημέρες κινείται οριακά μεν πάνω από τα 200 ευρώ η MWh, αλλά σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η σημερινή τιμή είναι στα 225 ευρώ. Σε ανάλογα επίπεδα βρίσκονται οι χονδρικές τιμές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Οι νέες χρεώσεις 

Πιο συγκεκριμένα η νέα χρέωση της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες (1η κλίμακα κατανάλωσης) και στα 39,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον μήνα Νοέμβριο ήταν 39,7 λεπτά του ευρώ για την 1η κλίμακα κατανάλωσης και 40,9 λεπτά του ευρώ για την 2η κλίμακα κατανάλωσης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο που είχαν καταγραφεί η υψηλότερες τιμές, η μείωση ανέρχεται σε πάνω από 50%, ενώ σημαντικά χαμηλότερες είναι και σε σχέση με τον Αύγουστο όταν και ανακοινώθηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης.

Δείτε αναλυτικά εδώ τις τιμές της ΔΕΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top