Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή - Αντιδράσεις από ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

«Όψιμη και παντελώς αδικαιολόγητη» η κυβερνητική τροπολογία

άνοιγμα καταστημάτων

Για αιφνιδιασμό των μικρών επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους, κάνουν λόγο οι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, αντιδρώντας στην κυβερνητική τροπολογία, την οποία χαρακτηρίζουν ως «όψιμη και παντελώς αδικαιολόγητη».

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή - Το ωράριο λειτουργίας

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, η κυβέρνηση ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα, όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

«Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, Νοεμβρίου 2022, σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00», αναφέρει το σχετικό άρθρο 3 της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών που προστέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης: Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας».

Η παραπάνω κυβερνητική απόφαση ήρθε μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων περιόδων εκπτώσεων, κατά την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Καλάθι νοικοκυριού: «Να φαίνεται και η αρχική τιμή των προϊόντων»

Για αιφνιδιασμό των μικρών επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους, κάνουν λόγο οι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, αντιδρώντας στην κυβερνητική τροπολογία / Φωτογραφία Eurokinissi

Οι αντιδράσεις στην τροπολογία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τρίτης σε νομοσχέδιο του Yπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 06.11.2022, σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00, δηλώνει τα εξής:

«Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία, που ψηφίστηκε νύχτα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς νομιμοποιητική βάση και συνεννόηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς ανοίγει την «κερκόπορτα» που θα δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζει το Υπουργείο, κατά βούληση, θέματα της αγοράς.

28η Οκτωβρίου: Πώς θα λειτουργήσουν το τριήμερο μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, είναι κάθετα αντίθετος με την αιφνιδιαστική αυτή ρύθμιση, που είναι φανερό ότι λειτουργεί προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων και εμπορικών κέντρων, αναδιανείμοντας τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή.

Η εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς απαιτεί ξεκάθαρους, σταθερούς κανόνες και διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους φορείς της».

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα έως το τέλος του έτους

Για το 2022 θα έχουμε άλλες δύο Κυριακές με ανοικτά καταστήματα. Η μία είναι η Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και η άλλη η Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top