Έρχονται αυξήσεις - «ανάσα» για 9 στους 10 συνταξιούχους  

Αντίδοτο στον πληθωρισμό αυξημένες συντάξεις και επιταγή ακρίβειας 

«Ανάσα» θα πάρουν περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν τουλάχιστον μία αύξηση στις συντάξεις τους από την αρχή του νέου χρόνου. Ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι εισοδηματικές ενισχύσεις ξεκινούν από το Δεκέμβριο, με τη νέα «επιταγή ακρίβειας». 

Νέα επιταγή ακρίβειας για 2,3 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά

Με σύνταξη 780 ευρώ τον μήνα, ο συνταξιούχος Γιώργος Πρέντζας θα πάρει επιπλέον 655 ευρώ το χρόνο λόγω της αύξησης του7% , 265 ευρώ λόγω του νόμου Βρούτση και έκτακτο επίδομα 250 ευρώ, δηλαδή, με απλά λόγια θα πάρει πάνω από μια επιπλέον σύνταξη τον χρόνο. 

Αυξήσεις θα δουν περίπου 1,3εκ συνταξιούχοι, ενώ τριπλές αυξήσεις θα δουν περίπου 100.000!  

Αυξήσεις για το 94,6% των συνταξιούχων

Η επίσης συνταξιούχος του ΙΚΑ κυρία Βάσω Μουρμούρα, περιμένει να πάρει τώρα επιπλέον 890 ευρώ τον χρόνο από την αύξηση του 7% και 16 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.  

«Αντίδοτο»  στην ακρίβεια οι αυξήσεις στις συντάξεις

Με σύνταξη λίγο κάτω από τα 700 ευρώ, ο κύριος Μάρκος Χαλάζης ζητάει προσθετή ενίσχυση. Όμως θα πάρει επιπλέον 571 ευρώ τον χρόνο από την αύξηση του 7%, 231 ευρώ λόγω του νόμου Βρούτση και έκτακτο επίδομα 250 ευρώ.  

Κ. Χατζηδάκης: Μηδενίζεται το στοκ των εκκρεμών συντάξεων

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο των εκκρεμών συντάξεων, ο Κωστής Χατζηδάκης, που επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Ηλιούπολη, σημείωσε ότι με τη συστηματική    προσπάθεια των τελευταίων ετών, μηδενίζεται το στοκ των συντάξεων που λιμνάζουν. 

Χατζηδάκης: Στην τελική ευθεία η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top