Πολιτική συμφωνία τριών σημείων για τις υψηλές τιμές ενέργειας στην ΕΕ

«Διχάζει» την Ευρώπη το φυσικό αέριο

Σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τα μέτρα για τον μετριασμό των υψηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας κατέληξαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα.

Όπως αναφέρει μήνυμα της τσεχικής προεδρίας στο twitter, κατέληξαν σε συμφωνία για:

1) υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας,

Politico: Η ΕΕ λέει «όχι» σε πλαφόν στο φυσικό αέριο

2) ανώτατο όριο στα έσοδα όσων παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με άλλες τεχνολογίες

3) συνεισφορά αλληλεγγύης από τους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων.

Το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ συνεδριάζει εν μέσω διαφωνιών, που φαντάζει δύσκολο να γεφυρωθούν, όσον αφορά την ιδέα να επιβληθεί γενικό ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σκρέκας: Η Ευρώπη θα υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή απέναντι στον τυχοδιωκτισμό της Ρωσίας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες, δήλωσε αισιόδοξος πως «η Ευρώπη θα υποστηρίξει και θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή απέναντι στον πολεμικό και ενεργειακό τυχοδιωκτισμό της Ρωσίας».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην προ ημερών συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ / AP

Nord Stream: Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» το Κρεμλίνο

«Τον προηγούμενο Μάρτιο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας την επιβολή ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο. Σήμερα 15 κράτη – μέλη στηρίζουν την ελληνική πρόταση, την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει τολμηρές και αποφασιστικές προτάσεις», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top