Έρχονται νέα «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω συσκευή» από φθινόπωρο

Ποιους θα αφορούν

Tροπολογία για πλαφόν κέρδους στις ηλεκτρικές συσκευές, που θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης

Νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω Συσκευές», ύψους 450 εκατ. ευρώ, αλλά για τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, σε συνέντευξή του στα Νέα, η υποβολή αιτήσεων για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021» ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας τις 87.578 αιτήσεις.

Ξανά σε πρώτο πλάνο ο λιγνίτης για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

Παράλληλα, πάνω από 910.000 ήταν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τροπολογία για πλαφόν κέρδους

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, θα ξεκινήσει μια σειρά δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 450 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά θα κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 900 εκατ. ευρώ.

Power Pass: Νέες πληρωμές αυτή την εβδομάδα – Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό

Από αυτά θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις και 100 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα – λιανεμπόριο (καταστήματα, γραφεία κ.τ.λ.), για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ενεργειακής ανακαίνισης.

Εξοικονομώ 2021: Λήγει η προθεσμία στις 19 Ιουλίου

Επίσης, 160 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στον δευτερογενή τομέα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και μπαταριών και 90 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις για αντικατάσταση 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top