«Αλλάζω συσκευή»: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την αίτηση

Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή».

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 5 Ιουλίου, όμως το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας έδωσε ολιγοήμερη παράταση, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν πολύ μεγάλο.

Αλλάζω Συσκευή: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr δίχως να απαιτούνται δικαιολογητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν γίνει 860.000 αιτήσεις.

Όπως αναφερόταν στη σχετική απόφαση, «μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δε θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 710 ευρώ η επιδότηση

«Αλλάζω συσκευή»: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις 15 Ιουλίου. Από αυτή την ημερομηνία και για μια εβδομάδα θα γίνονται δεκτές ενστάσεις. 

Ανακύκλωση συσκευών: Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση

Οι αγορές με το voucher του «Αλλάζω συσκευή» θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη 16η Σεπτεμβρίου 2022 και οι προμηθευτές θα πρέπει να παραδώσουν τις συσκευές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

«Αλλάζω συσκευή»: Τα ποσά της επιδότησης

Η επιδότηση από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. 

Επιδοτήση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς κάνετε αίτηση

Κάθε νοικοκυριό έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Το ποσοστό επιδότησης καθορίζεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ σε ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, καθώς και οικογένειες που υπάρχει μέλος ΑμεΑ, δίνεται επιπλέον μοριοδότηση.

Τα ποσοστά της επιδότησης για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών έχουν ως εξής:

  • Από 5.000 ευρώ και κάτω, επιδότηση 50%.
  • Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, επιδότηση 45%.
  • Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, επιδότηση 35%.
  • Πάνω από 20.000 ευρώ, επιδότηση 30%.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top