Σημαντική πτώση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου λόγω ύφεσης  

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι το αμερικανικό αργό πετρέλαιο

γεώτρηση πετρελαίου

Η πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού» επιταχύνθηκε σήμερα, καθώς εκφράζονται φόβοι για ύφεση στις χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να κατακρημνίσει τη ζήτηση και να παρασύρει και την τιμή των μετάλλων.

ΗΠΑ: Πράσινο φως για πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

Γύρω στις 19.10 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούσε κατά 9,05%, στα 103,23 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Αυγούστου έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, στα 99,24 δολάρια (-8,48%).

«Ο φόβος μιας ύφεσης μειώνει τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου και, κατά συνέπεια τις τιμές», εξήγησε ο Ιπέκ Οζκαρντεσκάγια, ένας αναλυτής της Swissquote. 

Απόφαση «άνευ προηγουμένου»: Οι ΗΠΑ θα πάρουν πετρέλαιο από τα αποθέματα

Το WTI έπεσε κάτω από το συμβολικό όριο των 100 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες. Ο αναλυτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μείωσης της τιμής γύρω στα 85 δολάρια το βαρέλι.

Στην περίπτωση ύφεσης, οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να πέσει ακόμη και στα 65 δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους ή και στα 45, εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις χώρες του ΟΠΕΚ+.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top